[]

yurtdışından araba satın almak ve bunu türkiye'ye getirmek

merhabalar,

yurtdışından araba alma ve bunu vergilerini ödeyerek türkiye'ye getirme hakkı kimlerde oluyor? mesela çifte vatandaş ve almanya'da ikamet alma hakkı olan birisi, almanya'dan araba alıp bunu türkiye'ye getirip türk plaka ile burada kullanabilir mi?

buna permi hakkı deniyormuş sanırım, bu permi hakkı kimlere verilir? farklı permi çeşitleri var mıdır, varsa nelerdir, bunlarla ilgili bilgiye nereden ulaşabilirim?

bir de permi hakkı ile alınabilecek arabaların bi kısıtlaması var mıdır? "şu arabalar alınabilir ama şu arabalar alınamaz" gibi kurallar? ve de bu arabayı türkiye'ye getirdikten sonra bandrol vergisinde bir değişiklik olmaz değil mi, araba özel statüde olmaz, yaşına ve motor hacmine göre vergilendirilir diğer arabalarda olduğu gibi?

bu soruları cevaplayanlar olursa gerçekten müteşekkir kalacağım, çok teşekkürler şimdiden : )

 
ilk önce şunu demeliyim: her arabayı getirebilirsiniz, vergisini de ödersiniz. hatta buna paralel ithalat diyorlar.

permi ile ilgili olarak, o eski zamanda olan bir haktı. bildiğim kadarıyla kaldırıldı.
  • apc  (16.08.10 18:35:50) 
"yurt dışında en az iki yıl yaşayıp ülkeye kesin dönüş yapanlar" gibi bir şartı var gümrüksüz vergisiz ithal edebilmenin. e-konsolosluk sitesinin belge arşivinde yazıyor olmalı bir yerlerde.


  • 386 dx  (17.08.10 03:52:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.