[]

duruşma izleme

halktan bir vatandaş olarak adliyeye girip duruşma salonlarında davaları izleyebiliyor muyuz amarikan filmlerindeki gibi?




 
juri dediğiniz sistem bizde de var aile mahkemelerinde benzer bir sistem fakat onun için bir prosedür vardır eminim. çat kapı dalınmıyordur duruşmalara :)


  • exla  (16.08.10 16:27:14) 
evet "gizli duruşma" olmadıktan sonra gidip izleyebilirsiniz.


  • vejeteryan vampir  (16.08.10 16:32:22) 
evet ben gitmiştim. yalnız kapıdaki polis "nereye la" türünden bi soru sorabilir. arkadaşımın davası deyip devam edebilirsiniz.


  • emraah  (16.08.10 16:36:39) 
normalde izleyebilirsiniz, ama duruşma salonları küçüktğr, oturacak yer yoktur vs. ayakta izlemek zorunda kalırsınız, amerikan filmlerindeki gibi olmaz.


  • evarkadasiarayan  (16.08.10 16:37:27) 
çocuk davaları vb. dışında evet duruşmalar herkese açık.
ancak böyle diye zannetmeyin ki mübaşirler sizi salonda görmekten çok mutlu olacaklar.

  • sleepy99  (16.08.10 16:38:20) 
ister mübaşir mutlu olmasın ister polis soru sorsun, belli duruşmalar hariç (gizli, çocuk suçları vb.) her duruşmayı izleme hakkı vardır herkesin. kimseye de şu yüzden izlemeye geldim gibi hesap vermenize gerek yok. sadece duruşma kurallarına uymanız gerekir.


  • aliscan  (16.08.10 16:49:14) 
çocuk davalarını izlemenin yasak olmasının sebebi nedir peki?


  • :/  (16.08.10 17:07:40) 
Çocukların menfaati gereği duruşmalar kapalı yapılır.


  • evergreen  (16.08.10 17:29:58 ~ 17:35:48) 
Eski arkadaşımın babası ağır ceza reisiydi, hakim mahkemede tek yetkili kişi olduğunda o izin verirse izlenir, "alın bunu dışarı" denirse alınır.

Nasip olmadı ama bana, olsa cezayir menekşesiyle gidecektim.
:-)
  • apc  (16.08.10 17:40:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.