[]

dikte-dikte bilmek- dikte bilen adam/kadın

efendim öncelikle meraba
şimdi ben sinestetikler için görsel müzik başlığı altında acaip bi proje üzerine çalışıyorum .. (daha yolun başındayım)
olay kısaca bi şarkı belirleyip bunu renk ve ışık diline "tercüme etmek" .. fakat şöyle bi nokta var solfej (dikte) bilmiyorum (allah kahretsin) ...
solfej den kastım : duyduğun melodiyi notalara dökebilmektir bu arada .. (yanlış terimse düzeltelim- terim yanlıştır doğrusu dikte dir)
var mıdır böyle bi yardımsever sözlük yazarı yollayacağım şarkıyı (iki dakalık bişi, az biraz gitar, piyano falan var, egrisi perküsyon zati)notalara döküp bana iade edebilecek..
he bi de, do re mi fa sol la si do nun hangi renklere takabül ettiğini yazarsanız süper olur..
la --- mavi (sadece bunu biliyorum)

 
solfej diyerek yanlış yapıyorsun. Solfej, notaya yazılmış bir eserin, "solfamifa mifasol" şeklinde seslendirilmesidir. Yani nota kağıdını eline alırsın, hiç müzik aleti olmadan, notalarıyla deşifre edip seslendirirsin..Senin söylediğin ise tam tersi. Şarkıyı notaya alacak birini alıyorsun..Eğer udla çalınabilecek birşeyse elinherifi@yahoo.com adresine gönder, yardımcı olmaya çalışırım..Renkleri ise bilmiyorum. Gitara uygun bir parçaysa, gitar çalan arkadaşlar daha fazla yardımcı olabilirler tabi..Elden gelen budur.


  • elinherifi  (26.11.07 22:57:35) 
  • ermanen  (26.11.07 23:49:14) 
(bkz: dikte) dogru kelime bu.
duyulan muzigin-seslerin notalara aktarimi.

(bkz: finale) programi kullanarak eger muzik kulaginiz varsa siz de yapabilirsiniz (ki zor gibi biraz anladigim kadariyla)

bence finale basliginda o programla alakali entry yazmis arkadaslara bu mesajinizi gonderin.

ek olarak,
bu kisisel yorumum ama, do re mi fa sol la si do ya kesin renkler vermek bana cok dogru gelmiyor.
nedenine gelince,
parcanin tonunun da bu renkleri etkileyecegini dusunuyorum. yani bir do major parcadaki notalarin hissettirdigi ile, dort diyezli minor bir ton un hissettirdikleri dolayisiyla renk karsiliklari bana ayni gibi gelmez niyeyse.

ayrica bir mi bemol sesi , mi bemol major tonda yazilmis bir parcada belki neseyi anlatirken, do minor tonda yazilmis bir parcada huznu belli edebilir. eh simdi diyebilir miyiz ki bu durumda mi bemol kesinlikle siyahtir, veya beyazdir?

yeterince sacmaladiktan sonra, diyebilirim ki,
eserde farkli farkli enstrumanlar olmasaydi, tek bi melodi olsaydi ben finale de yazar ve size yollardim. ama cok enstruman vs. diyorsunuz, zaman yok pek.

not : siz yine de operaci@gmail.com a atin parcayi, kolaysa ben kagida dokerim soz vermemekle birlikte.
perkusyonlari gecirmem lakin, vurmali calgilarin renk karsiligi yoktur heralde?
  • la traviata  (27.11.07 00:10:08) 
discovery'de bi kadın çıkacak(tı) kendisi müziği görebiliyormuş. onla da bi ilgilenin. renklere dökmek derken winamptaki ekolayzır, osiloskop yarım da olsa bunu yapıyor sanki gerçi. saçmaladım galiba :)


  • sourlemonade  (27.11.07 00:36:39) 
Sinestetik bayanın adı, Elisabeth Sulser
www.discoverychannel.ca

  • pyro clustic flow  (27.11.07 11:19:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.