[]

Adsl, download, hız, sorun

Efendim,
Dört bilgisayarın bağlandığı, dört portlu bir adsl modemimiz var, TTnet adsl hizmetinden yararlanmaya çalışıyoruz. Sınırsız, 1024Kb download hızımız var sözde.

Ancak download feci yavaş, bazen ufak bir web sitesi bile zor yüklenebiliyor. Bazen normale yakınsıyor, hani müzik, film filan da indirebiliyoruz.

Daha gıcık bir sorun var. %99 oluyor, öyle uzun süre bekliyor, sonra iptal ediliyor indirme işlemi. Rapidshare'dan da olsa, Flashget ile de olsa, başka yerlerden de olsa... Özellikle büyük dosyalarda (>50MB) oluyor bu dediğim, ama hep değil. Bazen 3MB bile zor geliyor, vazgeçiyor indirme yöneticileri.

Modemin web sitesine baktım, sürücü güncelleştirmesi yok.

Bir öneriniz var mı?

 
emule, torrent gibi p2p programı varsa bağlantıyı sömürüyor olabilir. o programları gece açmak, ya da normal internette gezerken o programları kısmak, ya da kapatmak feci tavsiye edilir, hep topu 100 kb, o program açıksa 100 kb ı zorlar.

net limitter ile kullanıcılara kota verilebilir sanki.
  • efruz  (26.11.07 15:05:34) 
Tabi, zaten öyle de yapıyoruz. Bahsettiğim şey kullanıcılardan birinin sömürmesi değil. Bu normalin ötesinde bir yavaşlık. Hatta tam bir ultra anormallik bile var, %99 şeysi.

Örneğin, Limewire çatır çatır indiriyor.
  • fadetoreality  (26.11.07 15:52:46) 
internet hızı seçici geçirgen bir nitelik kazandı son zamanlarda. resmen site ya da program seçiyor, neyi hızlı neyi yavaş indireceğini anlamıyorum. genel olarak TR internet bağlantısı ile alakalı olabilir yani.


  • can see  (26.11.07 18:25:48) 
cfosspeed kurun 2 gün optimize olana kadar bağlantı yavaşlar ama daha sonra güzel olur. bir de kendi dns serverınız olun şöyle ki: treewalk dns programını kullanın hiç bir yavaşlama kalmaması lazım ilgili bilgiler ekşi de treewalk ve cfosspeed başlıklarında


  • hayati yasayan adam  (26.11.07 21:30:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.