[]

odtü hazırlık sınavı/muafiyet sınavı

odtü hazırlık sınavı ve muafiyet sınavında neyi nasıl soruyor bu adamlar nereye çalışmamız lazım?




 
iki bölümdür. ilk bölümü grammar ve readingden oluşur. bundan 50 üzerinden 25 alırsan 2. bölüme geçersin bu da listening writing ve note taking içerir.

ilk bölümü geçmek için tense ler, bağlaç kullanımları bunları bilmek gerekiyor iyice. ayrıca vocablory de soruyorlar. readingin çalışılacak bir şeyi yok zaten reading genel ingilizce bilgisi ile ilerler, özel olarak çallışmak anlamsızdır.
  • mannomena  (14.08.10 17:40:57) 
  • 1lisan1insan  (14.08.10 17:50:47) 
essay yazma denemelerine basla bence simdiden.


  • kayranin kedisi  (14.08.10 19:37:57) 
Öncelikle tebrik ederim, hayırlı uğurlu olsun...

İlk bölümü geçersen eğer,senin için şöyle bir uyarım olabilir: writing kısmında yazmanı bekledikleri şeyi mutlaka tek paragrafta yazmalısın, yani eğer 2. paragrafa geçersen çok fazla notun kırılıyor, bunu unutma. Çünkü orada senden 1 paragraflık yaklaşık 250 kelime içeren bir şey bekliyorlar.

Ayrıca şuradan sınavla ilgili detaylı bilgi alabilirsin:
www.ydyom.metu.edu.tr

Bir de ODTÜ'nün içindeki çarşıda ''BOOK STORE'' var, orada ''METU-EPE School of Foreign Languages / A Guide for Students and Test Users'' adında bir kitap var, o kitabı alırsan soru örneklerini görebilirsin. Ayrıca yine Book Store'dan alabileceğin ''Towards Proficiency'' adlı kitabı alırsan bol bol pratik yapar bu işi kıvırırsın.

Kolay gelsin, başarılar dilerim...
  • marcelle  (14.08.10 20:47:07) 
Arkadaslara katiliyorum ama bence bir yil hazirlik oku, hayatini yasa. Acelen ne ki? zaten mezun olduktan sonra hep calisacaksin.
madem ingilizcen iyi, basla upper'dan. yarim gun git okula. farkli bolumlerden bi suru arkadas edin, 4 saat derse git, kalaninda gez.
hemen bolume gidip de ne yapacaksin?
  • Ms._mystery  (15.08.10 03:37:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.