[]

sigarayı bırakma ve nargile ilişkisi

şimdi gençler bir zorunluluk neticesinde sigarayı bırakmaya karar verdim ve bu kararı başarıyla sürdürmekteyim.
23 gündür sigara içmiyorum.sözlükte de bir çok insanın yazmış olduğu üzere bir hafta sonra rahatlamak yerine gün geçtikçe daha çok istiyorum sigarayı.İlk hafta yeminle en kolay haftaydı.
Şimdi sorum şu olacak acaba diyorum haftada bir kez nargile içsem de biraz rahatlasam? sigarayı bırakma konusunda bana yardımcı mı olur yoksa sigaraya geri dönmem için ön ayak mı olur?
Daha önce benim geçtiğim yollardan geçenler varsa fikirleri alayım?

not:beyinde bitir demeyin çat diye bitmiyor beyinde bu olay.

 
nargile için şunu söyleyeyim: sigara iç daha sağlıklı.
anlatabildim mi?

  • apc  (14.08.10 02:16:53) 
nargile sigaradan daha zararlı geyiğine inanmamakla başlayabilirsin. ancak şu da bir gerçek nargile sigaraya dönmen için ön ayak olabilir.


  • robin crusoe  (14.08.10 02:25:30) 
en az sigara kadar sağlığa zararlıymış.
bazı bilim adamlarına göre yaklaşık 50 sigarayla aynı zararı veriyomuş. içimi daha uzun sürdüğü için.
ama sigaranın direkt ölüme sebebiyet verebildiği gibi bi bilgi olmasına rağmen nargile için bu tür bi araştırma henüz yapılmamış.
sigaradaki gibi kalp ve ciğerlere zararlı madde bulundurduğu kesin yani.
ama bi düşününce, sigarada katran, fare-böcek zehiri gbi maddeler var, nargilede de var mı acaba..
  • sweeney  (14.08.10 02:31:41) 
@ robin crusoe

Ne yazık ki geyik değil.
Bilimsel araştırmalar ve hocalarımız bu şekilde bizi aydınlatıyor.
(Kaynak: 20 Yıldır Gırtlak Kanseriyle Uğraşan KBB Hocalarımız)
  • apc  (14.08.10 02:32:07 ~ 02:33:38) 
önemli olan burda geçici süreliğine rahatlamak amaçlı sigara yerine nargile tüketmek.
nargilenin sağlıklı olmadğını biliyorum ki sigarayı bırakma nedenim sağlık problemi.
bu nasıl bir çelişkidir anlamadım
  • ronaldo17  (14.08.10 02:36:39) 
nargile faydalı demiyor kimse ama bu 50 sigara olayı tamamen şehir efsanesi. sonuçta ciğerine duman çekiyorsun tabi ki zararlı ama sigarayla boy ölçüşebileceğini zannetmiyorum. 20 yıldır gırtlak kanseri ile uğraşan hocalarımız da "nargile sigaradan daha zararsız" gibi toplumda nargile patlamasına yol açarak gırtlak kanseri ölüm oranını %100 arttırmayacaklarına göre, böyle söylemeleri normal.

neyse adam bir şey sordu duyuruyu piç etmeyelim. hocam sigara içmeyip nargile içersen, haftada bir içtiğin nargile senin sigaraya olan özlemini azaltmayacağı gibi geri dönmen için de kapıları açacaktır diye düşünüyorum. ayrıca dediğin gibi, sağlık problemleri ile bıraktıysan nargile de içme, sigara kadar olmasa da zararlı.
  • robin crusoe  (14.08.10 04:44:58) 
aynı yollardan geçtim diyebilirim, ilk denememde haftada bir nargile ile rahatlarım deyip neredeyse her gün içmeye başladım sonrasında tekrar sigaraya döndüm. valla benim için en yararlı şey elektronik sigara oldu, hele ki 1 ay sigara içmedikten sonra e sigara içince bayağı bir ciğerinize oturuyor gelen duman. şu an 2 yıl oldu artık e sigarada kullanmıyorum. benim açımdan gerçekten çok işe yaradı kendime dayanaarak öneririm:)


  • bir zamanlar cocuktum  (14.08.10 13:02:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.