[]

italyada okumak

ben şimdi lise sondayım üniversiteyi italyada okumak istiyorum öss puanıyla mı gitmem gerek? başka sınav varmı? öss ye bakmıyorlar diye duymuştum. hem okuyup hem çalışıcam bu arada harçlık için. söyleneni anlayacak film/dizi altytazısız izleyecek kadar ingilizcem var italyancam hiç yok ama öğrenirim bir senede az da olsa. dersler ingilizce mi olur italyanca mı? yeşil pasaportum var. bi özet geçebilirseniz çok güzel olur. teşekkürler şimdiden.

not: tam emin değilim alakası olurmu bilmem ama rotary'den torpil bulabilirim.


 
öss'ye bakmıyorlar, not ortalaması ve finans çok önemli. özellikle de finans okul ücretini yok ben çalışır öderim falan demekle kapatamazsın. onlara güvence vermen lazım. hem italyanca hem ingilizce bölümler var. seçeceğin bölümle alakalı biraz. ama italyan ingilizcesi çok enteresandır onu da bil. italyanca bilmeden okul dışında çoğu yerde çalışamazsın. kısaca paran varsa gidersin. bu kadar basit


  • BoxCarRacer  (13.08.10 15:52:22) 
össde barajı aşmanız yeterli okullara başvurmak için


  • orange coffee  (13.08.10 15:59:36) 
- OSS'de baraji as
- En az 15 senelik egitim gecmisin olsun (yani her halukarda Turkiye'de uninin birinci sinifini okuman gerekiyor. (hazirligi seneden saymiyorlar)
- Cebinde paran olsun (Mesela Milano icin 1000€ aylik, Guney icin 750€ yeter)
- Italyanca bilgisi sart (konsoloslugun Italyanca sinavini gecmen lazim bu da en az 4-4 kurluk Italyanca demek)
- Ingilizce bolum Laurea denen 3 senelik lisanslarda yok denecek kadar az (sen yok say hatta, bi tek Bocconi'de Bologna'da var ve paralilar, cok para)


Sen simdi buradaki bir uniye kaydoluyorsun, o bir sene boyunca uni'ye gitmeyip Italyanca kursuna gidiyor ve Italyanca ogreniyorsun (hizlanidirlmis kurlarla birlikte bi 5 kur alirsin).

Sonra Mayis Haziran gibi konoslosluk uzerinden okullara basvuru yapiyorsun, Italyanca sinavini geciyorsun, Eylul basinda okula gidip onun da yapacagi Hem ıtalyanca hem de bolum sinavini veriyorsun ve kaydoluyorsun

eyyorlamam bu kadar
Haydi hayirli isler
  • no christ requiress  (13.08.10 16:28:46) 
para mevzusu çalışarak hallolmaz mı yani? ücretsiz üniversiteler yokmu burdaki gibi sadece yatak&yemek masrafını ödesem olmaz mı?

italyancayı da g.tümü yırtarım yine öğrenirim en az 2 senem var daha zaten(bi sene lise 4 bi senede üni 1 olarak).
  • cagdassalur  (13.08.10 16:31:32 ~ 16:35:09) 
bi de, italyan üniversitelerine girmek için hazırlık hariç 12 yıl okumuş olman gerekiyor. şimdi sistem nasıl bilmiyorum uzak kaldım ama bizim zamanımızda (çok değil lan 4 yıl oldu :) ) ben direk giremiyordum mesela, lisede 1 hazırlık + 3 normal yıl okuduğum için. bi sene de üniversite oku gel diyorlardı.

edit: yazılmış zaten pardon. ama 15 yazılmış? işte 8 sene artı 4 sene lise, veya 8 sene artı 3 sene lise artı 1 sene üniversite. hazırlık senesi sayılmıyor, lisede de üniversitede de.

bi de italyanca o kadar kolay değil bak baştan söyleyeyim :) gerçi kafaya koyunca 2 yılda rahat öğrenilir. öss filan da çalışmayacaksan.

bir sınava girmen gerekiyor, geometri, matematik, işte genel kültür soruları var. sınav italyanca. politecnico di milano'nun sitesinde sınav örneği, yıllık ücret gibi bilgiler vardı en son. (polito.it) (edit: torino'nunkini vermişiz :) polimi.it olacak)

bu arada bunlar 3-4 senelik bilgilerdir ve politecnico di milano için daha çok. sayısal öğrencisiyim.

bi de yıllık ücret ailenin gelirine göre değişiyordu sanki yav?
  • dekila olmeka  (13.08.10 17:10:08 ~ 14.08.10 10:45:19) 
"Politecnico di Torino" çalışma imkanları da sunuyormuş(dekila'nın linkindeki)

"On the average the employment offered by the Politecnico implies from 50 to 150 working hours and the salary goes from 9.30 to 11.40 Euros per hour."

diyorlar. yetmez mi bu orda okumak için? aileden de destek gelir biraz sanırım. ailenin geliri de şöyle; anne(öğretmen)- 1.500 baba(topoğraf)- 3.000 bide ev var kirada o sayılır mı bilmem oda bi 500 var. bi ben varım bide 9 yaşındaki kardeşim var.
  • cagdassalur  (13.08.10 20:07:40 ~ 14.08.10 06:47:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.