[]

eryaman-kızılay bisiklet rotası

selamlar ekşi bisikletçiler!

yıllar sonra gözümü kararttım ve eryaman civarından kızılay'a bisikletle gitmeye karar verdim. insanlık için küçük bile olmayan ama benim için devasa bir adım adeta. yarın veya cumartesi yollanıyorum.

bu noktada siz bisikletsever insanlara birkaç sorum olacak;

1 - en uygun rota nasıl olur, önerisi olan var m'ola? ben doğrudan optimum'dan istanbul yolu, veya yine yenimahalle köprüsü'ne kadar istanbul yolu, oradan konya yolu, aşti'den eskişehir yolu düşündüm. kondisyondan yana pek iyi durumda olmadığım için tercihim yokuş iniş çıkışını minimuma indirmekten yana.

2 - şunu yap, bunu yapma dediğiniz bir şey var mı?

3 - ve yanında mutlaka şu bulunsun bak, oturur ağlarsın denebilecek bir şey var mı mesela?

şimdiden teşekkürler!

p.s trafik bambaşka bir mesele

 
1- google maps'e sordum şu rotayı çizdi: www.webpagescreenshot.info

2- yokuş çıkarken vitesi azaltmayı sakın unutma, yokun inerken sadece dinlen. bunlardan haberin yoksa, sakın böyle bir maceraya girişme sdkjlflk

3- litrelerce su.

-hebelehümbehebelehümbe- (bunun çok geyik bi nedeni var da. kesin çalışıyor dediler sldjkfsdkl)
  • dambil  (12.08.10 23:33:11) 
bisitletle en fazla etimesguta indim o yüzden yollar arasındaki risk farkları açısından pek birşey söyleyemem. buradan bakınca optimum'dan istanbul yolu mantıklı duruyor, zaten yenimahalleye geldikten sonra gerisi kolay. eskişehir yoluna geçmenize gerek yok bence.

ben olsam etimesgut köprüsünden ümitköy köprüsüne, oradan da eskişehir yoluna geçerdim. o da her gün otobüsle gittiğim yol olduğu için :) dediğim gibi bu yolu bisikletle gitmedim. öte yandan yolun aşağı yukarı 30 kilometre olduğunu, trafiği ve bu yolun bir de dönüşü olduğunu hatırlatırım.
  • cro magnon  (12.08.10 23:37:15 ~ 23:39:30) 
@dambil

bambaşka bir dil konuşuyorsun adeta ama anlaşabilmemiz güzel yine de =p maps'in çizdiği rota bana göre değil, zira başta zaten elvankent'ten çıkıyorum yola. akabinde tam bir istanbul yolu'ndan kızılay'a çıkmaca demiş, ki onu tercih etmeme yolundayım galiba.

su da aklımda. mübarek ramazan vakti dayak yemeden kızılay'ı bulabilmeyi umuyorum. evet.

@cro magnon
elvankent'te olmam itibariyle nispeten yakın eskişehir yolu, ama istanbul yolu'nu tercih etmemin nedeni yokuş meselesi. giderken en dik yokuş şaşmaz'dan carrefour'a çıkarken. öncesi ve sonrası oldukça temiz. ama eskişehir yolu'nda hafif de olsa köy hizmetleri'ne kadar tırmanıp, sonra bilkent köprüsü'nden odtü'ye tırmanıp, sonra ato'ya tırmanmam falan lazım. ki şu an için beni gani gani aşar.

30 km olduğunun da farkındayım. yola işte olmam gerekenden 2 saat kadar önce çıkma niyetindeyim. dönüşte de ivedik metrosu'nun oralarda kalıyorum, dolayısıyla mesele yok. 30 km gidip akşam 6 km dönmek zor olmayacak diye tahmin ediyorum.
  • supercalifragilisticexpialidocious  (12.08.10 23:47:45) 
zor olacak.


  • fdegir  (13.08.10 00:30:40) 
Kızılaydan geri dönmesi?


  • lol  (13.08.10 02:41:54) 
@lol
"...dönüşte de ivedik metrosu'nun oralarda kalıyorum, dolayısıyla mesele yok. 30 km gidip akşam 6 km dönmek zor olmayacak diye tahmin ediyorum." demiştim. yok eğer bir daha hiç mi dönmeyeceğim diye soruyorsan, tabii ki dinlenmiş bir günümde de bugünün tam tersini yapar, 6 km işe gelir, 30 km eve dönerim. hatta belki de cumartesi? evden buraya gelmek daha kolay olsa da, dönüşte daha fazla ve uzunca yokuşlar olsa da sorun değil, ısınmış olurum biraz dönene kadar..

eveet, geldim tükanıma. 7.30'da evden çıkıp, yaklaşık 8 gibi batıkent köprüsü, 1 saat anadolu bulvarı kavşağı, 1s15d yenimahalle köprüsü, 1s30d aşti, 2 saat de kızılay oldu toplamda.

bu 2 saatin özeti:
- dün bahsettiğim optimum'dan istanbul yolu, yenimahalle köprüsü'nden konya yolu, sonra aşti'den eskişehir yolu-inönü bulvarı rotasını izledim.
- gelene kadar yol boyu sadece 1 bisiklet insanı daha gördüm. o da yanımdan vıjt diye geçen bir yol bisikletiydi. kıskandım
- kalabalık kavşaklarda ben düz gidecekken sağa dönenlerle anlaşamadım sadece
- 1 tane tacizci g.t kamyoncu sıkıştırdı
- yaklaşık 2 litre su, 1 litre ays tî tükettim
- tahmin ettiğimden daha kolay oldu. şaşmaz'dan sonraki kavşak çok kasmadı ama aşti civarında artık yorulduğum için hafif bir yokuş olsa da zorladı kondisyon fukaralığımdan sebep
- otobüse yürüyüp, bekleyip, binip gelmem 1 saati geçiyor. ilk denemede 2 saati aşmamasına sevindim kendimce.
- yürü şu gün birlikte gidelim diyen olursa varım =)

selam ederim
  • supercalifragilisticexpialidocious  (13.08.10 10:00:41 ~ 10:02:11) 
oha oluyormuş lan. yapacağım bu işi. tebrik ederim.


  • cro magnon  (13.08.10 12:34:12) 
Bir dahaki sefere böyle gözünü karartıp bisikletle çıkacağında tavsiyem pazar günü ve sabah çıkmandır(ezanla beraber çıksan şukela olur ama olmazsa da ne kadar erken olursa o kadar iyi)trafik sıfır(0) oluyor ve bisiklete binerken çocuklar gibi kahkaha atasın geliyor =)
Mesela geçen ezandan önce ahlatlıbele gittim öveçlerden(sağlam yokuştu, öldürdü beni) o kadar dolaştım etrafı. Ahlatlıbel çankaya dinlenme tesislerinde de, ahlatlıbel sapağında 1 tane bile araç yoktu. Hele dönerken kaymak gibi asfaltta hız yaparak o yokuşları inmek acayip zevkliydi pedala vurmadan öveçlere döndüm neredeyse =)

Bir de çıkarken yanına buz al. Şişede suyu dondur vücut sıcaklığın aşırı artarsa sırtına sok. Zaten bisiklette kambur bir şekilde gidildiğinden düşmüyor sırtından. Hem de içerken gerçekten serinletiyor.
Çok uzun rotalarda suyun yanına başka bir şişede 250 ml meyve suyu 250 ml beypazarı soda karıştırıp dondurursan kabarcıklarıyla beraber donduğu için buz ezilebiliyor. Böylece milkshake kıvamında kan şekerini yükselten, iyon dengesini düzenleyen ve haarika serinleten(oruç yüzünden sapıtmak:D) bir içecek elde ediyorsun.

"- kalabalık kavşaklarda ben düz gidecekken sağa dönenlerle anlaşamadım sadece" demişsin. Allah yardımcın olsun diyorum :D Çünkü ciddi bir ölüm tehlikesi bu. Ve bi çözüm de bulamadım :D Her araç ayrı bir risk.

Eryaman yolunun emniyet şeridi nasıl bilmiyorum. Ama emniyet şeridi çok gibi olan yollarda en kenarda durmak yerine daha yolu(araçların en sağ şeridini) kapatarak gitmeni tavsiye edebilirim. Çünkü eğer en sağ çizginin dışındaki daracık yerden gidersen araçlar sen yokmuşsun gibi davranıyor ve yanından hızla geçiyorlar. Ani bi denge kaybın sonundan yandan sürttürebilirler sana allah korusun.
Ama sağ şeridin hafif sağından gidersen seni bir araç gibi değerlendirmeye alırlar ve seni "sollarlar". Daha çok küfür yersin ama bi manyak çıkmazsa daha risksizdir.

Pille çalışan arka lambalardan al. Hava kapalıysa, karanlıksa, tünele girdinse çok yardımcı olur. 1 senelik lambanın pili hala bitmedi. 10 lira falan oluyorlar.

Fıskiye görünce altına gir :D Donuna kadar ıslansan bile bisiklet üstünde, hele bu havada kuruyuveriyor. Serinliği ise ilaç gibi geliyor.

Son olarak, ramazan olmasa "şu gün birlikte gidelim" derdim ;)
Benim de fantezim bisikletle kayaştaki bayındır barajına(mavi göl) gitmek. Sana göre dehşet uzak bi mesafe tabi ama banliyö treniyle dönme imkanı olduğu için garanti bir yanı var.
  • dream eater  (13.08.10 14:00:12) 
@cro magnon

teşekkür ederim =) buyur birlikte yapalım?

@and the oscar goes to dream eater
mesajını, yolu tamamladıktan sonra görmüş olsam da pek pratik, sonrası için pek yararlı olmuş, çok sağol ;)

hafta içi yola koyulma nedenim, cumartesi de tam gün çalışıyor olmam ve pazar günümün tek izin günü olarak eşe dosta aileye sevdiceğe kalıyor olması genelde. aslında cumartesi (yani yarın) çıkayım demiştim ama öyle bir gaz vardı ki, dayanamadım işte =p

buz önerisine çok sıcak bakamadım, sırtımda buzla pek rahat edemem gibi geldi ama meyve suyu+soda süper, aklımda!

emniyet şeridi vs. sağ şerit konusunda çok haklısın, ama işte mevzubahis kamyoncu emniyet şeridinde bile dat dat dat korna çaldı arkamdan uzun uzun, sonra gelip sıkıştırdı falan. bir de şeritte olsam, bu adam hepten ezerdi gibi geliyo', tırsıyorum. ama evet, çok mantıklı yine de.

pille çalışan arka lambam var. gece/karanlık için bir de farım olsa fena olmayacak.

ramazandan sonra? =) veya senin fantazyana uyayım ben de diyeceğim yanına misafir kabul edersen ama 100 kiloluk bir kütle için hagaden uzak yahu, taşınmaz o kadar mesafe =p
  • supercalifragilisticexpialidocious  (13.08.10 14:30:21) 
Yok buzun sürekli sırtında olması şart değil. "gerektiğinde" sırtına koyarsan baya serinletiyor. Yoksa içilecek su zaten o, nimet :D .

Fantezim benim için de fantezi kalacak gibi zaten. Azerbaycanda üniversite kazanmak gibi bi talihsizlikte bulundum. Artık orada binmeye çalışırım bakalım oranın kamyoncuları nasıl :D

Bisikletle ilgili problemlerin olursa bir bisikletçi tavsiye ederim. Yeri ters sana ama mükemmel bir insan, gerçekdışı bir esnaftır. Taner Kunt diye bir adam. Nasıl kâr ettiğini, nasıl dükkanı ayakta tuttuğunu çözemedim henüz. Bir gün bisikletimi tamir edip üstüne para verecek onu bekliyorum kendisinden. Acil yada acil olmayan bir durumda ararsan tavsiye verecektir eminim. Aksesuar almak istersen(far) de epey ucuza satacaktır. Şu websitesi ve adresi:
redbisiklet.com

Benim kayaş fantezimi kendin gerçekleştirmeyi düşünürsen, trenle gidebilirsin kayaşa. Mavi gölde iner. Etrafında dolaşır, bir gölgede dinlenir. Daha sonra gene trenle dönersin. Eryamandan bahsettiğine göre muhakkak oralarda bi tren istasyonu vardır. Hem spor amacıyla yapmak istersen birkaç istasyonu bisikletle aşıp yorulunca trene geçebilirsin. Çok esnek bir rotadır.

Yardımcı olduysam ne mutlu =) Hatta Ankara'da bisikletle dolanan bi deli ben değilmişim diye gayet sevindim duyuruyu görünce :D
p.s: Şambriyel ve pompa alabilirsin yanına. Hele AoÇ'un içinden falan geçersen bir gün kesin yanında bulunsun.
  • dream eater  (13.08.10 16:50:26) 
@dream eater

çok sağol ;)

ofisim kızılay'da olduğu için red bisiklet'e bugün uğrayayım dedim ama kapalıymış, pazartesiden itibaren artık..

olur da girişecek olursam bu fantezilere, kulağını çınlatır, haber ederim.

azerbaycan'da başarılar =)
  • supercalifragilisticexpialidocious  (13.08.10 17:04:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.