[]

kpss

selamun aleyküm cemaaat!kpss'de neye göre yerleştirmeler yapılır.mesela ben 68 puan aldım.normalde 90'nın üzerinde olmayan hiç kimseyi almadıklarını duymuştum.fakat çevremde 50 puan almış bir kişinin bir ''kamu kurumunda''oldukça iyi bir mevkii'de çalıştığını öğrenmiştim.tabii iş torpille olunca.........neyse şimdi duyurucular bizim tercih yapmamıza gerek var mı?ya da neler yapabiliriz?




 
kadrolar açıklanınca yapılıyor tercihler, beklemen gerekiyor yani.


  • nesenbilneben  (12.08.10 11:40:21) 
90'ın üzeri mi. yok artık. böyle bir şey var mı yav. ben de seneye girmeyi düşünüyordum fakat 90 nedir arkadaş.


  • dender  (12.08.10 13:41:55) 
torpil kpss ile direk yerleştirmede işlemez, çünkü atamalarda aynen öss gibi puanına göre yerleşiyosun. ha belli bi kpss puanına sahip adaylar arasından mülakat yapılarak alınan bi işse onu bilemem ama orada da ilk aşama için en az 60 gibi bi baraj olur.
bu puanlar ne mezunu olduğuna ve nereye yerleştiğine göre değişir. lisans mı önlisans mı ayrıca lisanslar da kendi içinde değişir mesela spk veya hazine gibi iyi bi kuruma uzman olarak girmek isteyen sosyal bilimci tabii 85-90 üstünü hedeflemelidir. öte yandan herhangi bi bakanlık b grubu kadro açtıysa fazla miktarda o sene 65-70ler yetebilir (bu puanlarda ilden ile değişir, merkez için daha yüksek puan gerekir) veya ertesi sene çok az kadro açar bu sefer aynı meslek grubu aynı kadroya 80 civarı puanlarla girer vs..50 puanla bi kamu kurumuna girmek zor gibi, iyi mevkiden kasıt ne bilmiyorum ama terfi kpss ile olan bişi değil zaten.
tercihler b grubu için kadrolar açıklanınca yapılıyo, a grubu kadrolar için ayrıca sınavlar açılıyo onlara başvurmak gerekli. kadrolar ösymnin sayfasında duyuruluyo.
  • calaquendi  (12.08.10 15:09:48 ~ 15:11:41) 
çok basit;

1. kişi;
bölümü: psikoloji
aldığı puan: 60
alanında sıralaması*: 120
açılan kadro sayısı**: 140
sonuç: hayırlı olsun, atandı.

2. kişi;
bölümü: fizik
aldığı puan: 88
alanında sıralaması*: 8
açılan kadro sayısı**: 5
sonuç: geçmiş olsun, atanamadı

*: sadece psikoloi ya da fizik mezunları arasındaki başarı sırası
**: sadece psikoloji ya da fizik mezunlarının başvurabildiği kadro sayısı
  • jaaaccckkk  (12.08.10 15:33:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.