[]

divx player (minton)

elimde minton marka 69.90 a temin ettiğim bir dvd divx player var. çok ufak da bir sorunu var. divx lerde altyazılar aşırı küçük oluyor. 1 metre den rahat okunuyor fekat biraz uzaktan zor seçiliyor. bir arkadaşım "codec yükletmek lazım hacı" dedi. ben pek inanmadım. acep bu mudur bunun ilacı?
not: 100 metreden bir sincabın göz kırpışını görebilirim!



 
ya donanimhaber de onlarca sayfa var bu konuyla ilgili şeyler...
ben okudum okudum anlamadim bir türlü... versiyonu değiştiriyosun ediyorsun oluyormuş. ekran örneklerini de vermişler.

ben cesaret edemedim yapmaya ehehe sen yap olursa bana haber ver :)

bir de madem yeni aldin usb girişlisinden alsaydin keşke :(
  • os  (24.11.07 23:24:22) 
modelini belirtmemissiniz ama hepsiburadaya gore 69.90 a 1304 modeli var.

eger oyleyse firmware'i varmis.

forum.donanimhaber.com buradan ve
www.turkeyforum.com seklinde bakabilirsiniz. burada firmware guncellemesinin nasil yapilacagina kadar anlatmislar.
edit: turkeyforumda ilgili sayfayi gorebilmek icin uye olmak gerekiyor. disariya kapanmis yogunluktan.
  • entrapmen  (24.11.07 23:35:48) 
bu olayı bp nin verdiği toshiba divx playerlarda da yapmak mümkün mü?


  • ocimen  (25.11.07 21:45:02) 
benim aldığım dvd player da usb vardı. teknosa dan almıştım. şu an sitede iki çeşit minton dvd player var. bir 69.00 diğeri 79.00 benim aldığım ikiside değil. ve usb girişi vardı. bugün gittim geri verdim. 79 milyona satılan modeli denedik. oda altyazıyı okumadı. sanırım divx ile altyazının adının farklı olmasından dolayı okumadı. teknosa çalışanlarının bu konuda pek bir bilgisi yok. bende dvd playeri geri iade ettim.

yalnız bu dvd playırda philips te saba da olmayan bir şey vardı. demin bahsettiğim altyazı ile divx isminin aynısı olma zorunluğu yoktu. divx filmi başlattığınızda altyazısını seçmeniz için bir pencere açılıyordu. philips in bir modelini denedik. böyle bir ekran açılmadı ve altyazı yı göstermedi. saba marka bir dvd(divx) player denedik ondada altyazı okunmadı. miton un 79.00 lira olan bir üst modelini de denedik. onda da altyazı seçmemiz için bir ekran açılmadı ve altyazıyı okumadı.

turkeyforum daki arkadaşlar da sağolsunlar ne manyaklar. aç içini şrayı leyimle oradan program yükle gibi şeyler okudum orada. tam anladım diyemem.

sonuç olarak: elimde 69.90 değerinde bir teknosa çeki var. ben bunu en fazla 100 e yükselte bilirim. ne yapmalıyım. eğer "git al o mintonu geri. ben altyazıyı büyültmenin kolay yolunu biliyorum." derseniz tamam, gider alırım. yada benim ne istediğimi anladınız. bana önerebileceğiniz bir dvd-divx player var mı?
  • chak 666  (26.11.07 23:19:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.