[]

Fotoğraf işi için bu sistem iyi midir?

Sadece fotoğraf işi kullanılacak bir sistem için ekteki donanım nasıldır, fiyat ve performans açısından?
büyük oranda ps cs3 ve indesign için kullanılacak
teşekkürler...


 
ölü yatırım olacak

inventus.com.tr

önerilir.
  • sozluknickmiverulan  (11.08.10 14:42:05) 
2gb ram yeterli değil.


  • chavezding  (11.08.10 15:04:03) 
2x2gb 4gb oluyor yani


  • kutuların sessizliği  (11.08.10 15:08:07) 
işlemci; quad core yerine daha hızlı çalışan bir core2 işlemci almak daha iyi bir tercih olacaktır. fotoğraf işlerken çekirdek sayısından çok işlemci hızı önem kazanıyor. belli başlı plugin ve filtreler çoklu çekirdek desteğine sahip ve belirgin performans artışı gösteriyor ancak plugin filtre nereye kadar, ayda yılda bir anca kullanılıyor.

anakart: P43 yada P45 chipsetli 4 ram slotuna sahip olan bir anakart almaya çalışın, sonrasında 8gb ram'e terfi etmek istediğiniz zaman anakart değiştirmek zorunda kalmayın. Dahili ekran kartı olan bir model gereksiz. Anakart en önemli parça neredeyse sistemin ömrü ve stabilitesi açısından.

ekran kartı: 8400 serisi yerine aynı fiyat aralığında seyreden 9400, 9500 serisi alınabilir. CS4, CS5 ekran kartından faydalanabiliyor bu serilerde (8000 seriside oluyordu sanki ama çok emin değilim)

ram: maddi olanaklara bağlı olarak 8gb ram tavsiye edilir ancak 4gb da yeterli. fotoğraf işlerken performans istiyorum diyorsanız 8gb ram ve 64bit işletim sistemi olması gerekendir bence.

kasa&power: masraf yapamam diyorsan yeterli. power 400-450W olabilirdi ama şu hali de idare eder.

hd: çift hardisk ile raid sistem kurmak da performans açısından uygulanabilecek yöntemler arasında.

dvd'yi LG almkata fayda var diye düşünüyorum, diğer markaların hata oranları çok daha yüksek bence.

yüksek çözünürlükte fotoğraflarla çalışırken insanı ızdıraba sokmayacak bir donanım bence böyle olmalı ancak işin maddi boyutunuda düşünmek gerekiyor haliyle.
  • shape of shapelessness  (11.08.10 16:40:52 ~ 16:51:08) 
çok teşekkürler önerileriniz için, sadece 500gb yerine 1tb olarak değişiklik yapıp bu sistemi aldım.
monitör için de mediamarkttan 300tl hediye çekim vardı biraz ekleme yaparak philips 223e1sb aldım.
tabii applelara bakınca içim gitti ama henüz yeni yeni fotoğraftan para kazanıyorum ilerde onlar da olur diyerek avuttum kendimi
tekrar teşekkürler...
  • kutuların sessizliği  (11.08.10 23:27:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.