[]

bahce, kedi mamasi ve karincalar

sanat filmi adi gibi oldu baslik. neyse sorun su:
annem aylik 20 kilo kuru mamayi bitiren sayida, ozetle mahalledeki, sokaktan gecenleri de olmak uzere tum kedileri besliyor. kedilerin 10 kadari genelde bizim bahcede takiliyor, kimi kediler de sadece aciktiklarinda yemek icin geliyorlar.

betonun uzerine kedi mamasi koyuyor ama mama koydugunda kedilerin cogu gezmekte oluyor. yani yemek yeme araliklari farkli kedilerin. son yillarda karincalar iyice costugu icin, etraftaki kedi sayisi oraninda mama koyuyor, cunku hemen karincalar toplaniyor mamaya. az koyunca da gelen bagiriyor mama ver diye anneme, giden bagiriyor.

karincalari ne yapmali da, bu mamadan uzak tutmali?

 
onlar da yesin yahu!


  • sarper361  (10.08.10 23:02:09) 
onlar zaten ac kalmiyor, bahceye ekmek vs atiliyor, kuslar, karincalar icin. annem de yasli kadin yoruldu bu isten artik, bi care ariyorum.


  • pyro clustic flow  (10.08.10 23:04:47) 
etrafını suyla çevirin bir şekilde o zaman. hem su da içerler bu sıcakta kediler. kalan kırıntıları da karıncalar yine yer:)


  • sarper361  (10.08.10 23:08:20) 
mama kabından büyük bir tepsiye su doldurun, mama kabını içine oturtun. hendek gibi olacak.


  • zeki murenin gurur kaynagi  (10.08.10 23:11:54) 
evet, budur! gerekli techizati ayarlayasin bizimkiler.

abartmis olmazsam, sunu da sorsam: bizimkileri kisirlastirdik ama arada yavrulayanlar var, yabanci kedilerden. yavrulari ne yapalim? onlar icin ayni duzenegin kucugunden yapsak, buyukler kiskanir, gider bitirir.
  • pyro clustic flow  (10.08.10 23:19:45) 
Alakasiz olacak ama Anneniz olacak o guzel insanin ellerinden opuyorum....


  • thefin  (11.08.10 01:07:18) 
ben de öpüyorum!


  • demirlisomya  (11.08.10 01:32:14) 
bende öpüyorum. hastasıyım kedilerin. ayrıca karıncalar tuzdan gecemez.


  • karoyedili  (11.08.10 01:54:30) 
ben limon suyunun olduğu yerden de geçemez karıncalar diye duymuştum..

mamaların etrafına daire şeklinde bir limon sıkın, içine giremezler tahminen...
  • sli  (11.08.10 13:48:04) 
ancak limon suyunun etkisi yarim saat 1 saat suruyor sonra karincalar tam gaz... su daha makul


  • thefin  (11.08.10 22:26:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.