[]

salata sosu nasıl yapılır ?

şöyle yapımı kolay, her salataya uyacak sos tariflerinizi yazarsanız süper olur.




 
salata manyaklığımdan ötürü, geçen tchibo'dan salata sosu karıştırma aparatı aldım. içinden de çeşitli tarifler çıktı. akşama eve gidince yazayım. şimdiden yazayım dedim, unutmayayım diye.


  • pyro clustic flow  (10.08.10 17:10:51) 
sanırım knorr'un hazır sos paketleri var içine sıvıyağ veya ne bileyim su koyarak hazırlıyorsunuz. 3 çeşit vardı galiba. içinde neler olduğu ve nelere yakışacağı yazıyor.

almasan bile markette gördüysen içindekileri oku. hoşuna gitmeyenleri çıkarıp kendi sosunu hazırla.
  • hia  (10.08.10 18:01:33) 
goz karari biraz dijon hardalı, yarim limon, biraz balzamik sirke ve zeytinyagini guzelce cirpip yesilliklerin uzerine dokebilirsin. ozellikle et yemekleriyle guzel oluyor bence.


  • kayranin kedisi  (10.08.10 18:05:13) 
fransiz sosu:
40 ml misir ozu yagi
40 ml beyaz sarap sirkesi :s
80 ml su
2 tatli kasigi hardal
3 tatli kasigi sogan
1 tatli kasigi maydanoz
2 dis kucuk sarmisak
2 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz

kori sosu:
40 ml aspir yagi :s
150 ml yogurt
1 tatli kasigi kori
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

ayrica yogurt sosunda karyanin kedisi'nin tarifine ek olarak seker eklemis bu.
olculeri goz karari yapabilirsiniz.

bir de soyle bir olay var. bir sisenin icine zeytinyagi ya da seciminize gore yag, limon, sirke, sarimsak, kekik ve sevdiginiz aromali bitkileri koyup bekletiyorsunuz. her salata yaptiginizda sos hazirlamaktansa, hazir sos oluyor dolapta. icine de deneysel tatlar konulabilir, tane karabiber mesela :s
  • pyro clustic flow  (10.08.10 19:11:38) 
nar ekşisi al. bulabilirsen sumak ekşisi. yanında taş maş da istemez hani.


  • ground  (10.08.10 19:41:59) 
zeytinyağı limon suyu kekik ince kıyılmış maydonoz

hepsi istediğiniz miktarda.
  • charlesbukowskiineksi  (10.08.10 22:52:07) 
zeytinyağı, limon, tuz, ince kıyılmış dereotu


  • hepas  (11.08.10 02:35:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.