[]

plastik yüzey (pickguard) boyama

beyaz bir pickguard'ı boyamak için nasıl bir boya lazımdır? pürüzsüz ve malum gitar olduğu için bol temastan zarar görmeyecek bir şekilde olmalı.. nasıl yapmalı?

pickguard da şu


www.allparts.com

 
plastik kesip yapıştırma modeller için özel bir boya almıştım, aynı hobiciden. güya o iş için özel boyaydı ama yine de fırça izleri kaldı ve tam kapanmadı.
artık hobi mağazaları daha gelişmiş, oralara bir bakın. aldığınız boyayı benzer bir yüzeyde boyamadan direktoman sürmeyin derim.
istanbul'daysanız, forum istanbul'un alt katında hobi meydanı ya da hobi dükkanı gibi bir mağaza var. bebek mağazalarının orda. istediğiniz türde bir şey bulunur gibime geldi, ya da bir telefon edip sorunuz.
  • pyro clustic flow  (10.08.10 17:00:52) 
alacağın malzemeler.

img392.imageshack.us

-400-800-1000 ya da daha üstü eğer bulurum dersen 1500-2000 SU ZIMPARASI
-Astar Sprey Boya
-Boyamayı Düşündüğün Renk
-Parlak Vernik Sprey
-Laptop ekranlıarını falan silmede kullanılan bez (çok gerek yok olsa iyi olur)

sırayla 400 lük zımpara ile zımaprala su yardımıyla. hatta deterjanlı su.

bu işlem bitince güzelcene yıka ve kendi halinde kurumaya bırak. sakın bezle falan kurulama yoksa elektriklenir ve ne kadar toz varsa üzerine çeker.

Almış olduğun astar boya ile sağa sola şekilde hareket ederek boyama yapman lazım. bilek değil kolun hareket edecek. (çünkü boyaman gereken yüzeyle mesafeyi koruman lazım).

bu işlem bittikten sonra 2 saat kadar beklemen lazım. 2 saat sonunda 2. kat astarı at ve 4 saat kadar bekle

800 lük zımapara ile çok hafif şekilde zımparala sakın en alt yüzeye inecek şekilde aşındırma. güzelcene üzerine su tutarak tozlardan ve zımpara parçalarından arındır.

boyamak istediğin renk ile astarda kullandığın teknikle beraber boya. 4 saat bekle

1000 lik zımpara yardımı ile hafifçe zımparala ve yıkadıktan sonra kurut ve son kat boyayı at.

4 saat kadar bekle ve parlak vernik boyayı uygula. 4 saat bekle tekrar uygula,4 saat bekle tekrar uygula
yaklaşık 10 gün kadar bu şekilde kullan.

zaten yeterince parlak ve prüzsiz olacaktır. daha sonra koçtaş vb yerlerden bulacağın turtle hafif çizik giderici cila pastalardan al ve yavaşça uygula. ayna gibi kendini görürsün...

yukarda yapılan işlemler tamamiyle garantilidir...

incelemek için aşağıdaki linke bakabilirsin... kendi laptopumda uyguladığım yöntem tamamiyle budur.


forum.donanimhaber.com
  • janavarorion  (10.08.10 19:37:33) 
Zımpara kağıdı kullanacak isen kesinlikle sert ve düz birşey bul, zımpara kağıdını onun üstüne yapıştırıp kullan (bir parça cam mesela ). Elle yaparsan sağı solu çukur bırakma şansın çok yüksek, parlak yüzeylerde de çok belli olur.

Makine de kullanma daha evvel kullanmadıysan, el ile zımparala.
  • skatheist  (10.08.10 19:46:30) 
çok teşekkürler ayrıntılı bilgiler için


  • xenderoth  (10.08.10 22:18:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.