[]

youtube ve bant genişliği

youtube neden bant genişliğini tam olarak kullanmaz? 100 kb ile çekebilecekken neden hep 20-30larda kalıp videoda takılmaya yol açar?




 
kendi bant genisligi yetmedigi icin olabilir mi?


  • entrapmen  (24.11.07 11:13:41) 
aynı anda yapılan denemelerde bazı videolar hızlı inerken bazıları çok yavaş geliyor. videolar arası bir bant genişliği hiyerarşisi olabilir.


  • can see  (24.11.07 11:33:21) 
bu konuda bazı şeyler duymuştum ne kadar dogru bilemiyorum,kulaktan dolma bilgiler ama,
youtube bazı ülkelere daha az bant genişliği ayırıyormuş, bu yüzden de kişisel bant genişliğimizi tam verimle kullanamadıgımızı söylemişlerdi.

  • alwaysdrunk  (24.11.07 11:33:34) 
ben çok izlenen videolara daha çok bant genişliği ayırdığını düşünüyorum. herkes aynı videoya yüklenince birden onlar da o videoya öncelik tanıyorlar sanki.


  • sourlemonade  (24.11.07 15:07:30) 
youtube, videoları indirmeniz yerine site üzerinden izlemenizi istediği için size sağlaması gereken maksimum bant genişliği, videoyu takılmadan izlemenize yetecek kadar olsa yeterlidir.

eğer indirme hızınız bağlantı hızınızla sınırlı olsun istiyorsanız şunu söyleyebilirim : e insaf ama serverın da canı var :)
  • kimlanbu  (24.11.07 17:38:35) 
YouTube Türkiye'ye düşük bant genişliği sunduğu için sitede video izlemek işkenceye dönüşüyordu resmen. Ben de bu sorunumu forum.donanimhaber.com'da dile getirdim. Konunun linki bu:

forum.donanimhaber.com

Şu eklenti ile konuda da linkini verdiğim üzere YouTube'daki bazı sorunları çözebiliyorsunuz:

chrome.google.com

Bu da change.org'da YouTube'un Türkiye'ye sunduğu bant genişliğini artırması için oluşturulmuş imza kampanyası. İmzalarsanız belki YouTube sesimizi duyar da, Türkiye'ye daha fazla bant genişliği sunar.

www.change.org

Yalnız şöyle bir şey var. Daha geçende 128 kişi daha gerekiyor falan diyordu. Bir sürü kişiye imzalattırdım. En son 6 kişi gerekiyor diyordu. Sitede yazan kişi sayısı kadar kişi kampanyayı imzaladı bu sefer 500 kişi daha gerekiyor dedi. Bu change.org'un çalışma sistemi nasıl bilen var mı?

@entrapmen
Kendi bant genişliğiyle olayın ne alakası var arkadaşım? Demek ki adamın 100 kB/s ile çekecek bant genişliği var ki videoyu 20-30 kB/s ile çektiğinden şikayet ediyor.

@kimlanbu
Sorun da bu ya arkadaşım. Biz ne diyoruz? YouTube'un Türkiye'ye ayırdığı bant genişliği videoları site üzerinden izlememiz için bize sağlaması gereken maksimum bant genişliği, videoyu takılmadan izlememize yetecek kadar değil işte, sorun da bu. 8 Mbps netim var ama çoğu zaman videoları 1080p kalitede izleyemiyorum. Çünkü habire takılıyor. Hatta çoğu zaman 720p'de videoyu izleyebiliyor olmama rağmen YouTube kaliteyi birden 144p'ye düşürüveriyor. Saçmalığın daniskası. Onun dışında adamın videoyu site üzerinden izlemeyip, indirmeye çalıştığını nereden biliyorsun? Adam belki videoyu izlerken videoyu hangi hızla indirdiğini(internetten video izlerken aslında videoyu indiririz fakat bunu geçici olarak indiriyorduk galiba, tam hatırlamıyorum şu an) kontrol ettiği zaman 20-30 kB/s gibi düşük hızlarla karşılaşıyor? Videoyu izlerken hangi hızla indirdiğinizi görebiliyordunuz diye hatırlıyorum. Bilmiyorum, yanılıyor olabilirim de. Onun dışında videoyu site üzerinden izlemekle, siteden indirmenin arasında ne fark var ki server'ın da canı var diye bkz veriyorsun? Hayır yani gerçekten bilmediğim için soruyorum.
  • rapper256  (14.07.14 17:48:11 ~ 20:49:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.