[]

Katana alıcam tavsiye:)

Gercekten katana almayı dusunuyorum konuyla ilgili bilgili birileri vardır herhalde. şimdi amazon.com dan alsam türkiye ye gelir mi? yok gelmez ise amerika dan alıp gelsem ucaga binerken falan sorun cıkar mı? He bide ucakta sorun cıkartabilecek kadar tehlikeli şeyler mi bunlar(bunlar derken sitede satılanlar). Hepsinin dısında bizim orda bıcakcık mahmut abi var iyi katana yapıyo derseniz oda olur.(baska siteler de mesela).

misal amazon dan veya benzeri bir siteden alacagım katana cuneyt arkının filmindekilerden olmaz herhalde. en kotu ihtimalle ekmek kesebilir miyim ?
( www.youtube.com )

 
Ucakta sorun yaratir, 11 Eylul'den sonra sanirim daha fazla yaratir, ynai kill bill'deki gibi kabinin icinde el altinda tutulmaz ornegin.

kargo ise biraz sansa bagli. Bir kere amazon turkiye'ye o tip seyleri zaten gondermiyor, sadece dvd, kitap ve muzik cd'si gonderiyor. TR'ye bu tip urunleri gonderen yerler var ama posta masraflari hayli yuksek ve bizim gumrugumuzde bu isin patlama sansi oldukca fazla.

Baya alisveris yapmisligim vardir internetten ve esit miktarda da sırun ile ugrastim.

Hemen her siteden alinacak katana fiyatina gore farkli miktarda islevsel olabilir. Ama eger butceniz 2000 dolarlarin uzerinde ise, siteler ile ugrasmayip, farkli alternatifleri degerlendirebilirsiniz.

Ki ciddi butceniz varsa ,Turkiye icinde de onemli ustalarin yapimi katanalar temin edebilecek hayli gorkemli koleksiyonlar var.
  • rygard  (24.11.07 04:54:50) 
Şimdi acıklama gayet guzel amacım katanayı alıp evde agır silahımla deney yapmak değil. koleksiyon en azından şimdilik değil. butceye gelince 2000$ değil anca eksi lira ile 2000 olur:) amazon da çokca bulunan su max 200$ fiyat aralıgında olanlardan bir tane onların gorunusu dısında bir işlevselligi var mıdır.(o kadar onemli olmasa demir parcasıda olmasın).

Mesela şu linklerdeki katana lar icinde dedikleriniz. yani uçakta sorun cıkar mı?
www.amazon.com
www.amazon.com

nickimin esin kaynagı olan kenshin katanaları istiyorum:) himura modeli 2 tarafıda kördür zaten.(araba gibi oldu model falan ama)
  • rurouni  (24.11.07 05:24:18) 
disardan alirsan gumrukte cok sorun cikartiyolar. arkadasin gumrukte adami vardi ona ragmen gobegi catladi alana kaadr.


  • jupiterianvibe  (24.11.07 08:22:44) 
aklımda kalmış ankara'dan bir sözlük yazarı satıyordu katanasını. zamanında fotolarını falan da koymuştu. bilen varsa nickini arkadaşa söylesin


  • atrin  (24.11.07 10:53:52) 
yolcu beraberi gelebilir en sorunsuz olarak.yoksa posta falan zor.


  • ozdek  (24.11.07 13:03:07) 
hattori hanzo ya iyi diyorlar da, denemedik tabi.


  • bryan fury  (24.11.07 13:44:51) 
Yolcu beraberi getiren veya bununla ilgili bi'şey duyan olurda soylemez ise operiz. Birde Turkiye'de elinde katana var ve uygun fiyata satacaksa haber bekliyorum.


  • rurouni  (24.11.07 15:26:00) 
abi hevesini kırmak gibi olmasın ama katana nın yapılışını izlemiştim discovery de, 200$a katana olmaz. olsa da ekmek bıçağından hallice olur, sadece görüntü olarak benzer.

efsane avcılarının da bir bölmünde gerçek bir katana ve replika türden bir katanayı test ettiler, bir kılıç başka bir kılıcı kesebilir mi diye.

uk.youtube.com
  • kimlanbu  (24.11.07 17:51:33) 
Tabi ki farkındayım bunun ama en azından süs amaclıda olsa ekmek kesebilecek kadar keskin olsun. demir parçası olmasın istiyorum yine de. ebay da ve gittigidiyor da buldum bir kac tane. bakalım satıcılarla irtibar kurmaya calısıyorum bakalım neler olacak. İlk mesajta fotosunu koydugum amazonda satılan 30$ lık bir katana o benim icin yeterli olur yani. Bir aklıma gelmişken sorayım burda okuyan olursa soyler. amazon.com dan turkiye ye kitap dvd harici bi'şey gelmiyor ama bu avrupa ulkeleri icinde gecerli mi?


  • rurouni  (24.11.07 18:18:48) 
Sizin dermanınız Bursa Bıçakçılar Çarşısında olabilir(miş). Öyle diyor gugıl.


  • sui  (24.11.07 21:33:34) 
Şimdi bu işler öyle basit değil. Aradığın gerçek bir katana ise çok pahalılar , eğer süs olsun diye birşeyler arıyorsan piyasada 80 YTL'den başlıyor. Gerçek katanalar çok pahalılar çünkü Türkiye'ye ruhsatsız sokulamıyor , işin içine ruhsat girdiği zaman da fiyatı 300 YTL'den fazlaya patlıyor. Türkiye'de gerçekten de ciddi bir ilgi var kılıçlara karşı(hatta avrupa yı baz alırsak çok daha büyük bir pazar var ülkemizde)
Şöyle birkaç fiyat referansı vereyim;

Miyamoto MUSASHİ Samuray Kılıcı : 900 YTL ("oha" ya! ne sandın :))
Kill Bill Hattori Hanzo Samuray Kılıcı : 500 YTL

İlgilenen varsa irtibata geçsin. bildiğim birisi var , telefonunu falan vereyim. Şimdi reklamını yapmayalım ulu orta.
  • dender  (24.11.07 21:42:00) 
Gerçek bir katana için daha yaşım tutmaz benim :) herkese yardımı icin tesekkur ederim. hem süs icabı hemde bir şeyler kesebilsin diyorsanız, gittigidiyor da dahil olmak uzere bazı sitelerde var 200ytl e kadar. başkasına getirtecektim amerika'dan ama artık kendim gidince denerim getirmeyi :) hattori hanzo kesmez bizi kenshin varken bir de...

Not: Bir gun şu makinalı tufegin bir kerede kıramadıgı katanalardan alıcam ve buraya yine yazıcam:) (para biriktirmeye başladım bile)
  • rurouni  (24.11.07 22:26:52) 
şimdi amerikadan alacağın kılıçların hiçbiri gerçek katana değil, gerçek japon kılıçları da hem fiyat olarak çok çok pahalı hem de japonya dışına çıkarılması yasak. ancak belli izinlerle bunu yapabiliyorsun.

ama süs kılıcı olarak iyi taklitler olabiliyor, bu yukarıdaki arkadaşın verdiği musashi veya hattori hanzo bu tip şeyler. bir de iaito denen antreman kılıçları var, bunları edinmen daha kolay, çünkü bıçakları kördür. alacaksan bunlardan almanı tavsiye ederim, gerçek katanalar sandığından daha tehlikeli, kulanmayı bilmiyorsan kendine veya başkalarına zarar verebilirsin.

ha bir de senin istediğin kenshin kılıcı sakabatou , iki tarafı da kör değil, normalin tersine sırtı keskin, ancak gerçekte böyle bir kılıç yok, animeden sonra ürettiler...
  • alpinsamuray  (26.11.07 09:15:49) 
bu adrese de göz atmanızı tavsiye ederim. Kendi özel kutusunda set olarak satılıyor.

www.misra.com.tr

Bu da videosu.

www.youtube.com
  • miyagi san  (07.06.14 21:49:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.