[]

Askerlik, aralık'ta gitmek

Malum aralık ayının başındaki yedek sb. sınavına bu saatten sonra dilekçeyle falan erken girmek için başvurabilir miyim? Oha diyebilirsiniz ama bilmiyorum bi şekilde. Ayrıca geçen haftalarda bi arkadaş dilekçe vermiş erken gitmek için. Şu an çok mu geç? Ptesi koşup dilekçe versem aralıkta askere gidebilir miyim?
(ayrıca diplomayı yeni aldım, ünv.den sonra daha gidip muayne olmadım) yaşayacak mıyım doktor bey?



 
aralık ayında gitmek için kasım ayından önce dilekçe vermen gerekiyordu.


  • luzumsuzadam  (24.11.07 04:09:40) 
bu saatten sonra dilekce falan ise yaramaz zaten de; cok yakindan taninan bir orgeneral bile devreye girse imkansiz sanirim..


  • zakk  (24.11.07 09:01:02) 
aklın sıçarken mi geliyor diye sorarlar adama. listeler falan hazırlandı milletin gideceği yerler bile belli oldu nereye gidiyorsun yani. bu dönemi kaçırman kötü tabi aralık dönemi candır kısa dönemciler açısından ;)


  • ozdek  (24.11.07 13:04:51) 
yedek subay başvurularının 30 kasım'a kadar vakti var.
yabancı şubeye gidiyorsan birkaç gün erken gitmekte fayda var.
gittiğinde sana matbu bir dilekçe veriyorlar. nüfus cüzdanının ve mezuniyet belgelerinin asılları ve üçer adet fotokopilerini istiyorlar. (noter tasdikli sureti götürüldüğünde kabul etmedilerdi. illa asıl illa asıl. asıl oğlum, iyi asıl!)
bu işlemler aralıkta gidecekler için. yine de şubeler aranabilir. ilgileniyorlar. yüzyüze tersliyorlar ama tel.de cevap veriyorlar. (hey be allah'ım, olacak şey mi? adamın kendine değer yok, sesine var. neyse..)
kolay gelsin efendim..
  • hicazkar  (24.11.07 13:17:23) 
30 kasım falan değil, gidemezsiniz aralıkta maalesef.


  • pispinti  (24.11.07 14:04:07) 
30 Kasim, sivilligin bittigi ya da askerligin basladigi gündür.
dilekce zamani ağustos'da baslayip eylül'e kadar sürüyor bildigim kadariyla.

  • prdeay  (24.11.07 19:53:11) 
işte gidip askerlik şubesine de sorabilirdim ama burda bile "aklın sıçarken mi geliyor" muhabbeti yapan olduğuna göre şubede adamı katran ve tüye bulayıp ibret-i alem için sergilerlerdi herhal.


  • geldiler  (25.11.07 02:15:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.