[]

telefona mesaj gelince cızırdayan höperlör

neden oluyor bu? benim evdeki 5+1 de olmuyordu ama şu anda kullandığım dandik höperlör böyle ses çıkarıyor telefona mesaj gelince. bunu düzeltmenin bi yolu var mı? çünkü telefonum sürekli edge ile birşeyler çekiyor 2dk müzik dinleyemiyorum kesintisiz. tabi telefonu veya edge'yi kapatmadan düzeltmenin yolunu arıyorum.




 
telefonu hoparlörlerden uzak bi yere koyun?


  • buffy de vampir sayilir  (10.08.10 02:38:36) 
yok. işte kalitelilerde manyetik koruma oluyor. yada telefonu uzak bir yere koyacaksın evet.


  • xenophobe  (10.08.10 02:43:06) 
telefonu uzağa koymak çözüm değil ofis prefabrik ve yan odadaki telefon çalınca bile ötmeye başlıyor. neyse idare edicem artık.


  • cagdassalur  (10.08.10 02:50:45 ~ 02:51:13) 
hoparlor kabininin icini izole ederek o alandaki dogrudan etkileri kaldirabilirsiniz belki. izole derken bu 3m in falan ustu metal kapli bantlari var o sekilde bir faraday kafesi yaratilabilir.
ama yine de hoparlore gelene kadar kablo etkilere acik kalacaktir. sesin bozulmamasi icin shielded ve balansli kablolar kullanmak gerek fakat kullanici elektronigi sinifindaki aletlerin hicbirinde malesef XLR ve turevleri kullanilmiyor.
bir de durum su olabilir. 5.1 sistemlerde power amp subwoofer in kutusunda bulunur. oradan siddeti yukseltilip satellite lara dagitilir.
fakat stereo sistemlerde genellikle power amp bir hoparlorun icinde olur diger hoparlore ilkinden guclenerek gider.
bu ne boka yarar? guclendirilmis sinyal dis etkilerden cok fazla etkilenmez. ama hoparlore ilk giris yapan zayif sinyal etkilere cok aciktir. subwoofer genelde kiyida kosede kaldigindan masanin ustunde duran telefon vs sub a giden zayif sinyale dokunmaz. ama masanin ustundeki stereo hoparlor telefona mesafe olarak yakin oldugundan zirildamaya musaittir.
epey pahalli bi cozum ama bu tip sorunlarin cozumu de pro audio sinifindan urunler kullanmaktan geciyor bi nebze. genelec 6010 ya da adam a3x gibi urunlere goz atabilirsiniz ama cifti 400-500 euro dan acilan hoparlorler kendileri.
  • wilhelm kempff  (10.08.10 08:01:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.