[]

steam hesabı açmak oyun almak, oynamak vs vs

arkadaşlar, steam hakkında hiç bir şey bilmiyorum. burada biraz bakındım ama istediğim sorulara cevap bulamadım. şimdi call of duty aşkı beni en sonunda steam hesabı açmaya itti(daha açmadım da açıcam inşallah). fakat bazı sorular var kafamda;

1- satın aldığım oyunun bana multi onayabileceğim exe'sini mi veriyor yoksa full oyunu mu veriyo single player da dahil mi yani. kısacası suanda bilgisayarımda kurulu olan crackli cod6'yı silmem mi gerekiyor.

2-oyun satın aldıktan sonra download'u istediğim yerden yapabilir miyim, yani işyerinde indirip evde kurabilir miyim bu oyunu, defalarca yapabilir miyim, ilk sorumla alakalı olarak; istediğim kadar indirebiliyorsam neden indirip indirip bu oyunu dağıtamayayım. bunun sebebi indirebildiğim oyunun sadece multiplayer oynanabilmesi mi single yok yani?

3-başka bir arkadasım ya da arkadaşlarım da steam hesabı acsa hepberaber oynayabilir miyiz, dışarından girmek isteyen yabancıları engelleyebiir miyiz?

şimdilik aklıma gelen sorular bunlar, istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz başarılar.

 
2 - keyden dolayı olmasın ?


  • bryan fury  (09.08.10 16:18:48) 
1- Tabii ki hem multi hem de single player oaynayabiliyorsun steam'den indirdiğin oyun ile. Nihayetinde orijinal oyun almış oluyorsun ve crackli oyunu elbette ki silmelisin.

2- Steam'e üye olduktan sonra "client bilmem ne" diye bişeyi vardı 1 GB kadar, onu indirmen gerekecek. Sonra satın aldığın oyunları indirebilirsin. İstediğin yerden oyunu indirip oynayabiliyorsun. Oyunu kopyalama şansın yok. Ancak back up olayı var, onun marifeti ile dvd ye çekip işten evine götürebilirsin, sadece senin hesabın ile oynanacağından. Yani o çekeceğin back up dvdsi ile senden bir başkası oynayamaz. Evde de o client şeyini indirmen gerekecek.

3- CoD 4'te kalmıştım ben yıllar öncesi, buna tam cevap veremeyeceğim. Sanırım serverda kendi oyununuzu kurduktan sonra engelleyebilrsin.
  • dungangadunganga  (09.08.10 16:27:15) 
Ben de yeni bir steam kullanıcısı olduğumdan bildiğim kadarıyla cevaplayayım.

1 ve 2. Satın aldığın oyunun tamamı senin oluyor. Multi, single ne varsa artık. İstediğin sayıda, istediğin bilgisayara indirebilirsin veya ne bileyim cd'yer basıp arkadaşına da verebilirsin. Ancak bu oyunu oynayabilmek için..ister single player ister multiplayer steam hesabının açık olması gerekli. İnternet olmadığında steamden aldığın oyunu oynayamazsın. Güvenlik bu şekilde sağlanıyor. Eğer single bana yeter diyorsan yanlış yerdesin.

3. Evet...arkadaşların steam hesabı açarsa steam üzerinden (oyununa göre de değişmekle) multiplayer oynayabilirsiniz. Arkadaş olma prensibi olduğundan sanırım yabancıları engellemek de mümkün. (Worms Reloaded aldım ben. 26'sında çıkacak. Daha oynamışlığım yok yani...arkadaşların dediklerini tekrarlıyorum.)
  • suda balik  (09.08.10 16:32:34) 
@dungangadunganga "client bilmem ne" dediğiniz sey login butonun yanında install steam mi acaba?
@suda balik oynamak istediğimde steam hesabını açmak tam olarak nedir, web sayfasından mı giriş yapacağım (bu çok mal bi soru oldu lan) yoksa oyunu çalıştırdığımda bi konsol acılıyor da oradan mı giriş yapcağım.

ayrıca; oyun indirip oynama işini biraz daha detaylı anlatabilir misiniz? kopyalanamaz ama back up dvd ile eve götürebilirsin derken tam olarak neyi kastetmiştiniz?
  • takus5  (09.08.10 16:44:06) 
Evet install steam denilen şey. Aklımda clientlı bi'şey diye kalmış. Onu hem işte hem de evde indirmen gerekecek. Her ikisinde de kullanabilmen için.

Back up olayı şöyle: Sen oyun alıp indirdikten sonra my games kısmında indirilmiş oyunu göreceksin. Ona sağ klik yapınca back up seçilip dvd ye yazılacak, bu kadar. Sonra o dvd den oyunu çalıştırman için (evde) o başta dediğim 1gb lık steam programının da kurulu olması gerekmekte.
  • dungangadunganga  (09.08.10 17:26:54) 
kopyalayıp satamazsın, fekat kendine diledigin kadar kopya basabilirsin.


  • bryan fury  (09.08.10 17:27:15) 
@dungangadunganga aga ben seni yakalamışken son bir soru sormak istiyorum, genel olarak kavradım mevzuyu. peki bu back up cd vs falan derken yani bir nevi portable mı oyun ps2 iki gibi aynı cd ile evde işte kurulum yapmadan( 1gblik steam'dan bahsetmiyorum) oynayabilir miyim?


  • takus5  (09.08.10 17:45:24) 
bir de kotalı kullanıcıyım, hızım 8mbit. satın aldığım oyunlar ortalama kaç gb. oyun oynadığım esnada da cok fazla kotadan yer mi? bunu da cevaplayın güzel abilerim yeter, başka sorum yok yeminlen.


  • takus5  (09.08.10 18:00:47) 
1- satın aldığın oyun. adı üstünde, satın aldığın. yani multi-single ayrımı yok, oyun komple senin.

2-download'u istediğin yerden yapabilirsin evet ama sadece sana verilen cd-key ile oynayabilirsin. dağıtma gibi bir şey söz konusu değil. uçar hesabın. bir de bazı oyunlarda (mesela STALKER: Call of Pripyat'ta vardı) limitin var. En fazla 10 kere indirip key girebiliyorsun atıyorum. Ama her oyunda yok bu olay. Oyunun sayfasında yazar zaten.

3- Tabii ki oynayabilirsin, dışarıdan gelen yabancıları engellemen ise kendin bir servera sahipsen veyahut oynayacağınız oyunu kendin host ediyorsan (kuruyorsan) mümkün olabilir.

Satın aldığın oyunlar kaç gb? Valla oyununa göre değişir. Steam geniş bir platform. 10 dolara indie denilen küçük, çerezlik, 500-600 mb'lık oyunlar da var, GTA IV gibi 15-16 GB'lık devler de var. Kota konusunda ise bir şey diyemem. Ben zamanında Team Fortress 2 oynuyordum her gün 3-4 saat. Çok fazla binmiyordu kotaya. (Oyun haricinde kotayı zaten download torrent vs ile bitiren bir insanım.)
  • nukleermalkav  (10.08.10 02:18:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.