(22)
bölümden memnun değilim ama yaş da 21 napıcam olm?
iyi günler 3 sene önce össde hatrı sayılır bi derece almıştım ama dersane aile arkadaş üçgeni içinde karamsarlığa düşüp tıp fak. yazmıştım. şu an bi çok kişiye göre en iyi tıp fak. kabul edilen bi okuldayım(reklama gerek yok) önemli nokta şu ki benden doktor falan olmaz arkadaş. çocukluğumdan beri h
iyi günler 3 sene önce össde hatrı sayılır bi derece almıştım ama dersane aile arkadaş üçgeni içinde karamsarlığa düşüp tıp fak. yazmıştım. şu an bi çok kişiye göre en iyi tıp fak. kabul edilen bi okuldayım(reklama gerek yok) önemli nokta şu ki benden doktor falan olmaz arkadaş. çocukluğumdan beri hayalim hep yönetici olmaktı, lisede de boğaziçi endütri yazıcam diye gezerken neden burdayım ki şimdi? yaşım 21 bi sene de sınava hazırlansam 22 olacak. napcam olm kafam çok karışık? bi el atın bu işe.
edit: hedef boğaziçi endüstri
0
kararsız komutan (
09.08.10)
Arkadaşım şunu söyliyeyim. Zeki birisisin, ÖSS'yi zorlukla kazanmamış, çalıştığında anlayabilen ve nasıl çalışılabileceğini çok iyi bilen tiplerdensin ki en iyi tıp okullarından birisine girmişsin helal olsun. benim tavsiyem kendin de yapabileceğini bildiğin için girdin mi öss ye "çaat" diye girersin boğaziçi endüstriye. düşünsene olm ileride istemediğin bi işi yapmak ne kadar kötü lan? her sabah lanet ederek uyanmak kadar kötü bişey yok yani.
0
3 senen daha var diyelim tıpı bitirmene. bu sene çalışsan kazanabilir misin tam istediğin bölümü? eğer kazanırsan ve 4 senede bitirebilirsen sadece 2 sene kaybetmiş olacaksın ama büyük ihtimalle de istediğini yapabilecek durumda olacaksın.
0
girersem kazanırım ama beni endişelendiren bu değil. önemli olan boğaziçini kazanıp hazırlığı atlasam bile 22+4 yaşında yeni lisans mezunu olmuş oluyorum. aileye de açamıyorum kafam kazan oldu.
0
🌸
kararsız komutan
(
09.08.10)
26 yaş mezuniyet için hiç geç diyil. endüstri mühendisliğinden soğumayacağınızdan eminseniz ve de hekimlerin de yönetici olabileceği gerçeği çok da önemli gelmiyorsa sınava hazırlanmaya başlayın. aileye anlatmanın yolunu da siz bulacaksınız. tıbba istemeye istemeye devam edip bunun sonucunda sündürüp de bitirmemenin daha mantıksız olacağını açıklarsınız bir şekilde, onları nasıl ikna edeceğinize biraz kafa yorun tabii.
0
22+4 yıl sonra gerçekten ne yapmak istediğini düşün. ailen en fazla 1 yıl trip atar, ortalama 65 yıl yaşadığımız düşünürsek geri kalan zamanını istediğin yerde istediğin departmanda çalışarak geçireceksin. aileyi düşünme bence. zaten yukarda da demişsin, tercih yaparken başkalarının etkisinde kaldığını. ne verdiler sana. şu an bunları düşünmek zorunda bıraktılar seni. o yüzden tıka kulaklarını herkese. bu senin hayatın, daha ötesi yok.
0
ah keşke tekrar 21 olabilsem falan filan.
ne olcak olm! alt tarafı 26 da üniversiteyi bitiereceksin. hadi 27 de bitirdin, ne fark edicek?
0
cedric tweedledee
(
09.08.10)
cesaret edemememin bi nedeni de milletin 3-4. sınıfta değil genelde 1-2. sınıfta okulu bırakması. yalnız hissediyorum bu yüzden biraz. çevrenizde örnekler var mı benim gibi? gaz verecek örnekler mesela...
0
🌸
kararsız komutan
(
09.08.10)
Ben bu normal halimle 25'te mezun oluyorum zaten. Hehe. Pişman olmazsın hacı. Ama öss'ye gir bakalım neler olacak.
0
al sana el cevap bir yakinim 31 yasindan sonra 10 senedir para kazandigi meslegi birakti varini yogunu pilotluk kursuna yatirdi bilen bilir ole ucuz isler degil bunlar arabasini satti evini kapatim ailesinin yanina tasindi falan, 2 sene egitim gordu asla vazgecmedi simdi iyi bir havayolunda pilot....
buda gaz vermediyse baska bise demicem ben sana...
2-3 senenden vazgecemiyosun ya kaybetmekten korkuyosun ama tedirginligin pahasina onundeki ortalama 40-50 senelik hayati bir cirpida yakabilmeyi goze aliyosun...pehhhh
0
o zaman gaz da vereyim:
bir arkadaşım yüksekokul öğrencisiydi ve oraya da biraz geç girmişti. bizim gibi 21'inde mezun olanlar iş hayatına atılmışken (zaten neredeyse ömür boyu çalışacağımız halde ne demeye bir an önce iş hayatına atılmak gerekiyorsa!), bizden de büyük olan bu arkadaş gayetle kasarak o saatten sonra dersaneye falan giderek sanırım 25'inden sonra (yani sizin mezun olacağınız yaşta) falan odtü'ye girdi. hazırlığı atlamadı ama kalan 4 yılı 2,5 yılda bitirdi. evet, hem insan için yapmak imkansız -gayet sıkı okumalı, ödevli bir ortam-, hem de arada kaynayıp fazladan ders almak da görülmüş şey diyil; en azından diplomayı alacağı zaman herkes çok şaşırmış. mezun olduğunda sanırım 30'unu da devirmek üzereydi.
ayrıca, böyle bişiy istemem koşuluyla: ben olsam ben de yapardım.
0
yapman gereken okuluna devam edip sınava hazırlanman ve eğer öss de boğaziçi endüstriyi kazanacak puan alırsan durumunu ailene açıklaman. ve işte o zaman onlara danışabilirsin.
ayrıca hayalim hep yönetici olmaktı diyorsun.
endüstri mühendisiliğinin yönetici yetiştirdiğini nereden duydun? veya doktor dan yönetici olamayacağını?
sonuçta yöneticilik teknik bir bilgi gerektirmeyen pozisyon. dolayısıyla bu beceriyi sana hiç bir bölüm veya okul veremez. yani ben bu beceriyi endüstri müh. liginde alırım diyorsan yanılıyorsun. ayrıca kafasını duvarlara en çok vuran kişiler end. mühendisleridir bu arada.
şahsi fikrim bir doktordan da çok ala bir yönetici olabileceği şeklinde. ayrıca bir araştırsan şirketlerin ceo larının yöneticilierinin vs. arasında bir çok tıp mezunu vardır.
haa yaş mevzuuda kafaya hiç takılmayacak bir durum. istersen 30 yaşında mezun ol ama sevdiğin işi yap...
0
enkolaykullaniciadi
(
09.08.10)
tıp okumaya devam etsen daha geç mezun olucaksın. öyle düşün bi de.
0
dostum 27 yasinda istedigim bolumun lisansina basliyorum bu sene, gerisini sen hesap et. hayat senin, sevmedigin bir iste calismak, 1-2 haftalik tatil icin tum sene calismak demek. yazik, degmez.
0
bence şöyle birşeyde var tıp okusan tıp bitince sadece üniversiteyle yetinemeyip TUS'a da girmen gerekecek ki buda +5 yıl eder. daha nerden baksan 8-9 senen var tam bir doktor olabilmen için gerisi sana kalmış.
0
hayatta onemli olan yanlis yonde hizli ilerlemek degil ki, mutlu olmak. hele ki doktorluk gibi bence sevmeden yapilmamasi gereken bir meslekte mutsuz olup hem kendinize hem hastalara hayati zindan edeceginize istediginizi yapin, o iki uc seneyi de kendinizi bulmak icin kullandiginizi dusunun, insan omrunde 2-3 sene nedir ki?
0
Tip okumaya devam edip ozel hastane acsan? ya da polikinik falan? al sana yonetici... cunku sen muhendis olmak istemiyorsun ki, yoneticiolmak istiyorsun. her sekilde olursun be ya...
0
lule;
özel hastane aç derken ciddi değilsindir umarım ki ciddi olsan bile 50den önce açabileceğimi sanmıyorum. yönetici-mühendis konusunda haklısın, mühendis olmaktan ziyade yöneticilik için ölüyorum diyebilirim ama yöneticilik için en kısa yol mühendislikten geçiyor(malum sayısalcıyım) yine de iyi niyetli tavsiyen için minnettarım
diğer arkadaşlar,
tavsiyeleriniz için teşekkürler. valla acayip moral oldu. ben bu gazla sınava girerim sanırsam. yan taraftaki tik işaretinin mantığı şukuyu andırıyor. o yüzden hepinize şukunuzu verdim. bayramdan sonra kayıt dondurup bi dersaneye kayıt yaptırıcam. hayırlısı olur umarım. tekrar teşşekürler
0
🌸
kararsız komutan
(
09.08.10)
yavv manyak mısın? tıpta kal. endüttürü mühendisliği davulcu osuruğu. bence önce mezunlarla konuş kendini yakma. farz et okudun bitirdin.
kariyer.net e girip iş ilanlarına bakacan. adam sana 1,5 - 2 milyar verecek beğenmicen yükselip ceo olman için bilmem kaç sene gerekecek ve o seneler hayatının en güzel yılları olacak.üstelik işletme ekonomi mezunlarıda senin rakibi olacak.sonuçta onlardan da yönetici çıkıyor. hülasa i kelam ben endüstri mühendisiyim hemen şirket yönetmek istiyorum diye birşey gerçek hayatt yok. çoğu şirketlerde planlamacı olaran anca iş buluyor.
sen tıbbı sevmiyorsan daha rahat bir opsiyon olarak psikiyatri yi seçersin. temiz iş. kan yok ameliyat yok. bir de özel hastaneye girdin mi masa başında hikaye dinleyip paranın dibine vurursun.
0
bende halimi yazayım o zaman.
yaşım 23. bu sene sınava girdim ve kazandım. ilk tercihime de büyük ihtimalle yerleşeceğim. okulum bittiğinde 28 yaşında olacağım.
senin durumun kafaya takılıp dert edilecek bir durum değil. ne halde olanlar var. aksine aklı başında bir adamsın,ne istediğini biliyorsun. nasıl mutlu olacaksan,öyle yap.
0
2005'te odtü elektrik-elektroniğe girmiş ve 2009'da orayı bırakıp boğaziçi işletme'ye geçmiş biriyim. öncelikle ben de bir yandan okuluna devam edip bir yandan öss çalışmanı öneririm ama kaliteli bir tıp fakültesindeyim diyosun, ne kadar vakit ayırabilirsin öss'ye bilemiyorum.
endüstri ve işletme arasında kesin bir tercih yapıp yapmadığını bilmiyorum ama boğaziçi işletme hem öss çalışma döneminde hem de okula girdikten sonraki dönemde çok daha rahat bir bölüm olacaktır senin için ve yöneticilik hedefine ulaşma açısından da gayet doğru bir tercihtir derim.
yaş meselesini de kafana takma, gayet normal bir yaştasın. hatta boğaziçi işletme zaten hep ordan burdan yarım bırakıp gelen elemanlarla dolu, normal mezuniyet yaşı 24-25:) kaldı ki çok dert edersen 3 senede bitmeyecek bir bölüm de değil, ben bitiricem inşallah 3 senede. o açıdan da elinde seçeneklerin olur. dediğim gibi ille de endüstri demiyosan, işletme de işimi görür diyosan boğaziçi işletme on numaradır. ders seçimi, program ayarlama gibi konularda da her türlü yardıma hazırım:)
0
Hekim olmak istemiyorsanız tıptan koşarak kaçın, durmayın. Yaşınız çok genç, hiç geç değil. Bu azminiz sürer ve kendinizi iyi bir şekilde geliştirirseniz Boğaziçi Endüstri size hayal ettiğiniz hayatı sağlar.
0
Dayan, tıp fakültesini bitir, sonra bir ilaç firmasına ürüm müdürü olarak gir ve yüksel. Aynı şeyi boğaziçi endüstri'yi bitirince de yapabilirsin ama gerek yok. Sen beni dinle
0