[]

ekşisözlük fifacıları (PS3)

1- Ben bu oyunda sittin senedir defans yapmayı öğrenemedim. 09'da da aynı hastalıktan muzdariptim. O kadar gol pozisyonuna girmeme rağmen inanılmaz derecede saçma sapan goller yiyorum. Ya şu oyunda defans yapmanın sırrı nedir ? Kimi diyor pres yapma, kimi diyor taktik ayarlarında defansın oklarını geri çek. İyi bir defans yapmak için oyun içersinde neler yapmak gerekir ?

2- Ha birde karşı karşıya bazen saçma sapan şekilde goller kaçabiliyor. Bu pozisyonları gole çevirmek için neler yapıyorsunuz ? Kalecinin yakınında mı vurmak gerekiyor yoksa uzağında mı ? Şut bar ne kadar doldurulmalı ?


 
iyi ir defans için adamın kolu yoluna doğru gitmelisin.


  • winston insani  (09.08.10 10:35:35) 
iki butona birden abanip iki adami kosturmuyorsunuz oncelikle.
yapmaniz gereken tek bir defans oyuncusunu kontrol etmek degil , diger defans oyunculariyla da pas atilabilecek yerleri kapatmak esasen.
defans yaparken cabuk adam degistirip atak yapan kisinin onune gecmelisiniz zamaninda mudahale edeceginizi anladiginiz an da 'x' butonuna basin ki ayagi takip alsin aksin gitsin.

havadan gelen toplarda ise zamanlama cok onemli , fifa denildi mi butun her sey zamanlama benim icin , vurus olsun pas olsun defans olsun.

karsi karsiya pozisyonlarda finesse vurmaniz gerekiyor , yanlis hatirlamiyorsam R2 olmasi gerekiyor.tabi atagin gidisatina gore vurus siddetini ayarlamalisiniz.topla henuz bulusmadan cok kisa basip atacaginiz finesse sut kaleciyi pazara gonderecektir.diger turlu vurus siddetini ayarladiginiz bari ortaya kadar getirip duzgun bir yon vermek kafidir.
  • ismayilucanpehlivan  (09.08.10 10:42:15 ~ 10:44:04) 
@ismayilucanpehlivan

"iki butona birden abanip iki adami kosturmuyorsunuz oncelikle". Benim yaptığım kısmen bu. orta sahada değil ama rakip kaleme yaklaştığında sıklıkla bunu yapıyorum. Ancak şöyle bir durum var adam üstüme üstüme geldiğinde ve ben pres yapmayıp takımı geriye yasladığımda rakip yine herşeye rağmen ceza sahası içersindeki adamına pasını ulaştırıp gol pozisyonuna girebiliyor. Bunun ölçüsü nedir ? Misal tam ilerleyen adamın karşısındaki futbolcunun kontrolünü makineye bırakıp içerideki adamların mı kontrolünü almam gerekir ? Prese nerede başlamak gerek ?

Bu arada finesse şut ile plase vuruşu diyorsun sanırım değil mi ?
  • joehigashi  (09.08.10 10:48:00 ~ 10:49:36) 
oynattiginiz defans oyuncusunu bekletin karsi taraf gelirken onune gecmeye , ilerledigi yeri kapatmaya calisin.
bunu yapa yapa topu tam olarak hangi anda alabileceginizi ogreneceksiniz biraz pratik gerektiriyor ve kesinlikle defans yaparken topu alacaginizdan emin olmadikca kosmayin en ufak bir tackle sizi baya uzecektir.

defans oyuncularinizi bosta adam birakmayacak sekilde kosturup atak yapanin karsisina gelen defans oyuncusuna verdiginiz zaman kontrolu o zaman karsi taraf icin isler biraz zorlasacaktir.

aynen plase sutu kastediyorum
  • ismayilucanpehlivan  (09.08.10 10:56:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.