[]

okuyoruz okuyoruz ve, eee?

Ne oluyor sonrasinda? Yillardir okuyan ve sonunda "mutlak" tutarli fikirlere ulasan insanlarin hayata dair ortak gorusleri var midir? Ortak/Mutlak goruslere ulasilmiyorsa okumanin amaci sadece bizim egomuzu tatmin etmekten oteye gitmemistir ve gereksizdir derim. Nedir bu bilge/cok okumus kisilerin gorusleri? rousseau'nun dedigi gibi "kendine yapilmasini istemedigini baskasina yapma" yoksa buyuk dusunur christian troy un gorusu olan live and let live midir?
Okumanin ozellikle gunumuzde bilgi kirliligine ve surekli belli konular etrafinda daireler cizmeye yol actigini dusunen bir genc.

www.wired.com

 
ortak ve mutlak bir düşünceye ulaşmak düşününen adamın tıkandığı noktadır. çok okursan tıkanmazsın.(bence)


  • sndnzr  (08.08.10 23:04:43) 
@sndnzr, katilmiyorum sana. Tabiki de eger mutlak bir dogru varsa buna okunarak ulasilmalidir. Bilim bu cikarimi destekliyor bence. Yeterli iterasyon, orneklem sayisiyla ve bu iterasyonu uygularken kullanilan bir filtre, fitness fonksiyonu - bu insanlarda olmasini umdugumuz akil, vicdan gibi ortak bir kavramdir bu durumda, iterasyonun ise 5000 yildir birikmis, yazili eserler ornekleminin uzerinde yapildigini varsayalim - bilimde hedefe ulasiliyor. Uygun ortam ve araclar var. 5000 yil da bayagi uzun bir suredir. Kisaca, kitaplari akil ve vicdan ya da baska bir kavram sucgecinden geciren insanlarin ortak bulgusu nedir ? Bu noktaya ulasmak icin surekli kitap okumak cok sacma geliyor bana. Bizden oncekiler bulmus iste soyleyin de biz de ogrenelim :)


  • SevmeBeni  (08.08.10 23:30:27 ~ 09.08.10 00:08:24) 
farklı fikirlerden (edebiyat dışı okumalar) veya farklı dünyalardan (edebi okumalar) haberdar oluyoruz.

okuduğumuz fikirler bize yeni düşünceler için esin verebiliyor. hele ki sosyal bilimlerde mutlak doğrudan söz etmek herhalde imkansız sayılır. asgari müşterekler olabilir belki.

okuduğumuz dünyalar, kendi kısıtlı dünyamızın dışına çıkmamızı sağlıyor.
  • uyuklayankedi  (09.08.10 00:19:00) 
ortak bi fikir olarak, kız alırsan mugladan al hacım.


  • bryan fury  (09.08.10 09:10:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.