[]

Kayıp telefon + Hangi telefon?

Merhaba arkadaşlar,

Geçtiğimiz hafta (30 Temmuz) Sony Ericsson Z550i markalı telefonumu kaybettim. Sim kartım da içindeydi. Telefonu düşürdüm sanırım. Fark ettiğimde aradım fakat kapalıydı. Düşünce kapanmış olabilir. Ama telefonun kendi hafızasında da mesajlar numaralar vardı. Ulaşmak isteyen ulaşabilirdi diye düşünüyorum. Her neyse, çalındı sayalım.

Imei numarasını biliyorum ama kapattırmadım. Belki birgün geri gelir diye...

Bilmediğim bi şey var mı yapmam gereken? Ben hiçbi şey yapmadım. Emniyet filan uğraşamam ki okudum nette işe yaramıyormuş zaten.

__________________________________________________

Diğer sorum da, yeni telefon ile ilgili.
Nette bakınıyorum. 2 senedir elime başka telefon değmemişti. Şimdi madem yeni telefon alıyorum, ihtiyaçlarımı karşılaşın diyorum. Yani mutlaka dahili modemi ve müzik çaları olmalı. Wifi olmasa da olur. Zaten hat üzerinden bağlanacağım. İstiridye kapaklı olsa kapağında da ekranı olsa (benim rahmetli gibi) tadından yenmez.
Communicator tarzı dışında kayan kapak asla ve asla olmamalı diyorum ki bu da seçenekleri epey azaltıyor. Harbi ne kadar çok var kayan kapak.

ps: 5800 sevmiyorum, onu da söyleyeyim.

Nokia E63 alacaktım. Bir arkadaşım almamam için yalvardı. Sözlükte okudum, iyi diyen de var kötü diyen de. Bunun hakkında da görüşleriniz varsa almak istiyorum.

Şimdi siz bütçe soracaksınınız. E63, 360 TL civarıydı. Limitim bu sanırım.


Teşekkürler.

 
Ben E63 ü gerçekten tavsiye etmem, çok eksiği olan bi telefon. E71 kullanıyorum, gözüm 72 de ama bütçe meselesi tabii. Sony ve LG ye de bak Nokia pahalı geliyorsa.
aradığın özellikler nedir.?

  • suriel  (08.08.10 18:29:52) 
Sony de uyar LG de.. Ama istediğim özelliklere sahip modelleri yok şu an.

Yukarıda da bahsettiğim gibi;
Aşağıya kayan kapak OLMASIN.
Dahili modemi olsun (sayesinde bilgisayardan nete girebileyim)
Mp3çaları olsun.


Samsung da pek istemiyorum ama onun hakkında ne düşünüyor acaba insanlar?

Bir de merak ettiğim şeyi qwert klavyelerde türkçe karakter olayını nasıl çözüyorsunuz? ancak sayısal tuş takımından mı mükün? benim için önemli de...
  • supergirl  (08.08.10 18:42:07) 
htc desire ya da samsung galaxy s bekle, laptopu bile cope atabilirsin. ha ama o butceyle imkansız bu ikisi.


  • bryan fury  (08.08.10 19:01:46 ~ 19:02:06) 
mükemmeli aramadığım için beklememe gerek yok. bütçe de en önemli unsur.


  • supergirl  (08.08.10 19:19:18) 
E63 kullanıyorum, tek eksiği bence GPS, 71 de GPS var ancak 71 alacağıma 72 alırım zira onun işlemcisi de daha hızlı, rahat edersiniz.
yani, GPS önemli değilse 63, gps olsun derseniz, 71 yerine 72 alın derim.
türkçe karakter için sol altta bi tuş var ona basıyorsunuz ondan sonra klavyeden ilgili tuşa basıyorsunuz, sorunsuz.
  • kisa  (09.08.10 08:31:30) 
gps olsa güzel olurdu ama onların fiyatı da ikiye katlıyor.
olumlu yorum yaparak yüreğime su serptiniz zira sipariş ettim bile.
teşekkürler.
  • supergirl  (09.08.10 19:40:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.