[]

araba modifiyesiyle ilgili öneri

merhabalar değerli ken block'lar. şimdi ben arabamdan biraz sıkılmaya başladığım için, ufak ufak sade modifiye işlerine gireyim diyorum. birkaç şey var kafamda, sizlerle paylaşıcam, öneri ve yardım istiyorum utanmadan evet. =)

şimdi öncelikle şunlar: www.european-parts.net [replika mı bunlar yoksa orjinal mi anlayamadım. ford maalesef türkiye'ye getirmiyor bu jantları yurt dışında satmasına rağmen.]

bunu pek düşünmesem de önerinizi alayım: www.european-parts.net [performansımı arttırır mı? 1.4 96 hp araba]

ve en önemlisi benim için, bunlar arasında ne fark var:
www.european-parts.net
www.european-parts.net
www.european-parts.net

ayrıca arabam ford fiesta mk7 (2008 sonrası olan). güzel durur dediğiniz 16" üstü jant var mıdır ilk verdiğim linkteki hariç?

teşekkürler! ^_^

 
şuna bir göz atın, hava akışı yüksek olsa bile toz filtreleme özelliği düşük filtreler mevcut. kısa vadeli performans alsanız da ilerde sorun yaratabilecek bi problem.

www.mkiv.com

alacağınız ürünün testlerini yorumlarını araştırın
  • sttc  (07.08.10 01:50:07) 
Hava filitresi bir halt değiştirmeyecek.
Büyük jantlar yüzünden daha az yanaklı lastikler alacaksınız, sürüşünüz inanılmaz sertleşecek bir de üstüne en ufak çukura girdiğinizde yanağın balon yapma riski ile karşılaşacaksınız.

Suspansyon da öyle. Genellikle hepsi şekil için. Suspansyonun hareket mesafesi oldukça azalıcak; günlük hayatta eziyet yaratacak, hatta aracın diğer yerlerine zarar vericek.
Yol tutuşu arttıracak mı? O d şaibeli, çoğu alçaltma kiti o kadar alçaltıyor ki pist günlerinde bu tür arabaların süspansyonlarının tam kompresyona girip işe yaramaz hale geldikleri görülüyor.

Chip tuning (ecu reflash, vs ) az da olsa güç artışı sağlayabilir, çok maliyetli de değil. Düzgün ve yeni lastikler alabilirsiniz, faydası olacaktır. Kule gergisi de edinebilirsiniz, zararsız ve faydalı bir eklenti olur (ağırlığı dışında).
  • skatheist  (07.08.10 02:23:45) 
@skatheist
3cm alçaltan yaylar mevcut. teoride çok az bir fark gibi geliyor insana. hakikaten de süspansiyon için zararlı mı oluyor?

  • sttc  (07.08.10 03:20:26) 
Her çukurda ve kasiste küfür ettiriyor. Ön arka uyumu tutmazsa fren dengesini bozuyor, aerodinamik olarak bile salaklıklara yol açabiliyor. Yeterince şok emmediğinden bilumum parça daha fazla yoruluyor.

Araba için komple hesaplanmış/tasarlanmış bir kit var ise öneririm. Ama tek başına yay önermem, faydası sadece görsel olur, zararları ise daha fazla.

Bir örnek muhabbet :
forums.evolutionm.net
  • skatheist  (07.08.10 15:10:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.