[]

Lambayı bağlayamadık, acele yardım lütfen! :(

Gecenlerde Philips marka ampullu bir aydinlatma urunu satin aldik. Bugun baglanti islemini yaptik fakat ampulu yakamadik bi turlu :(

Simdi durum soyle: Tavandan uc adet kirmizi kablo sarkmakta. Kontrol kalemi vasitasiyla kontrol ettik, kablolarda elektrik var. Bu uc kabloyu aydinlatma urunumuze guzelce bagladik, butona bastik fakat ampul yanmadi. Sonrasinda calisir vaziyette cesitli ampuller denedik fakat olmadi. Bu arada duyda da elektrik var, fakat ampuller yanmiyor...

Anlamadik gitti valla, var midir bu isin ince bi noktasi?

 
faz notr toprak iste abi, bi fişe bağlayıp prizden denesene alet calısyor mu ?


  • bryan fury  (06.08.10 14:13:56) 
emin değilim hacı ama 3 kablodan 2 sini bağlıyorsun duy a sanki. yanlışım varsa düzeltsin başka arkadaşlar.


  • pposeidon_1  (06.08.10 14:17:56) 
iki dugme mi kontrol ediyor acaba o baglantiyi? eger oyleyse 2 faz, 1 notr cekmis olabilirler. sizin 1 faz 1 de notr'u kullanmaniz gerekiyor bu durumda.


  • dahicocuk  (06.08.10 14:30:51) 
@bryan fury, su anda lambanin yaninda degilim, arkadasa telefondan talimat verdim fakat elektrik olaylarindan tirstigi icin deneyemedi ama birazdan gidince ben deneyecegim.

@pposeidon, 3 kablodan ikisini bagladik, digerini de lambada bulunan bos bi demir vardi ona bagladik.

@dahicocuk, aynen soyledigin gibi iki buton var. Faz ve notr nedir? Nasil anlasilir ki?
  • msb  (06.08.10 14:44:05) 
bide demire filan bağlamadan tamamen boş bırakıp deneyin. dahicocuk un da dediği gibi.


  • pposeidon_1  (06.08.10 14:48:31) 
aslinda kablolarin renginden anlasilir ama ucu de kirmizi diyorsunuz. demek ki tesisat dosenirken kolaya kacmislar. soyle yapabilirsiniz;

once iki anahtari da acin. tavandan sarkan uc kablonun ikisinde enerji olacak birinde olmayacak. olmayan notr. aldiginiz aydinlatma cihazina bir fazi bir de notru baglayin. o fazi acan anahtardan cihazi calistirabileceksiniz.
  • dahicocuk  (06.08.10 15:00:06) 
dahicocuk'un bahsettiği gibi iki butonla kontrol ediliyorsa odanın ışıkları, ordan sarkan 3 kablonun ikisi faz birisi nötr'dür. kontrol kalemi ile kontrol ettiğinde yanan 2 tane olması lazım bunlar faz, 1 tanesininde yanmaması lazım yanıyorsa enteresan bir durum olabilir bir yere bişey bağlamayın, bu yanmaması gereken de nötr'dür. sizin yapmanız gereken duyun iki kablosundan birini bahsettiğim fazlardan birine diğerini de nötr'e bağlamak. diğer o demir gibi zımbırtı da aydınlatma şeysini taşıması için elektrik mevzularıyla alakası yok.

bedük: geç kalmak :P
  • barbaroj  (06.08.10 15:04:35 ~ 15:05:14) 
vavien yapmıslardır ya o iki anahtara, o kadar da dandik olamaz tesisat.


  • bryan fury  (06.08.10 15:07:24) 
dandikliginden degil de, muhtemelen daha onceki aydinlatmayi iki kademeli olarak kullanabilsinler diye oyle cekilmistir bryan fury.


  • dahicocuk  (06.08.10 15:09:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.