[]

7200 rpm 2.5'' ide - ata sabit disk nereden bulunur? (tercihen 100 gb ve üzeri) (ve bununla alakalı 1-2 soru daha)

vatan ve gold'da bulamadım. nereden bulabilirim bunu?

asus laptop için istiyorum. bıktım artık harddiskin yavaşlığından. laptopu 2006 yılında aldığımdan sata falan desteklemiyor sanırım, şimdiki sabit disk de HTS421210H9AT00 (google'da yazınca çıkıyor)

bir de bu ata ve ide aynı şeyler değil mi? aynı şeyler değilse ne gibi farklar var? ata olan yere ide olur mu?

bir de ben arada bilgisayara recovery yapıyorum kendi orijinal windows xp'sini kuruyor, bu windows xp'nin imajı benim şimdiki hdd'de değil mi? bunu nasıl alırım yeni aldığım hdd'ye?

bir sürü soru oldu.. şimdiden teşekkürler cevaplar için. : )

 
ssd lerin verilen saat omurlerı 1mılyor saat fln olması lazım. hdd ler de o civarda denıyor fakat fiiliyatta hdd ler o sureye erisemeden bad sektor yer, duser bozulru fln bişeyler olur illa. ssd lerde bu dertler yok tabi. 7200 hdd dersen, bilgisayarcıların sitelerine bak bi, vatan dır sudur budur. bi kacında gordugumu hatırlıyorum. imkanın varsa 10k lar var velociraptor ya da savvivo var. 600g ye kadar cıkıyorlar.

imkan varsa laptopu da değiştirip ssd al derim, ssd de de okuma yazma hızlarına bak[200 mb/s civarı iyidir], mutlaka trim komutu destekleyen bi cihaz al.

imaj için acronis tue image, kolay gayet guzel taş gibi. olması gerketigi gibi.
  • bryan fury  (06.08.10 14:05:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.