[]

msc vs postgraduate

iyi geceler herkese;

şimdi misal ingilterede master of science diploma var bir de postgraduate diploma var.

bunlar arasındaki tek fark postgraduate diplomada tez olmaması mı? bir de mesela pgd den msc ye geçiş oluyormuş belli bir ortalamanın üstünde. şimdi postgrad. dip 9 ay diyeri 12 ay. msc ye geçiş yapılınca ekstradan 3 ay verip tez mi yaptırıyoalr yani?

he bir de son olarak post grad. diplomanın türkiyede karşılığı yok anladığım kadarıyla. peki bir geçerliliği var mı? her kafadan ayrı ses çıkıyor siz de bir bilgilerinizi paylaşsanıza benlen?

sizce yurt dışına gidip post graduated proğrama yazılmak saçmalık mıdır? boşa zaman ve nakit kaybı mıdır? ha müdür?

 
ya bence değil.

akademik kariyer yapacaksanız evet, master of sciences olması önem taşıyabilir.

ama gidip de atıyorum ekonomi üzerine, işletme üzerine pgd alsanız da türkiye'deki bir çok şirket bence bunu yer.

tahminim bu ama, başka cevap gelmezse fikir olsun diye söledim. kaç tane ik'cı aradaki farkı biliyordur ki. "ingiltere'de yüksek lisans yaptım" diye geleceksin sonuçta türkiyeye.
  • esenboga  (06.08.10 00:23:28) 
eger doktora'ya devam etmeyeceksen turkiye'de sanmiyorum bir sorun teskil etsin..sen gidip LBS'ten MBA yaptiginda sana master of science diplomasi vermiyorlar master in business administration yaziyor diploma uzerinde dogrudan, ustelik bir business school'dan bu diploma universite'den de degil yani universite diplomasi gecerliligi yok bologna process vs yalan oluyor..ama bu phd basvurularinda sorun olmuyor bir dolu LBS'de MBA yapip doktora yapan var. aradaki tek fark senin de dedigin gibi muhtemelen tezsiz olmasidir, sanmiyorum bir İKci cikip sana bu ne diye sorsun, yuksek lisans diye bakarlar ona.

gerekliligi gereksizligi konusu tumuyle ne okuyacagina hangi okulda okuyacagina ve ne yapmak istedigine bagli..

bu arada wikipedia'da soyle yaziyor, zaten o 60 kredilik fark da tez yuzunden. "A postgraduate diploma is commonly awarded to students who have completed most or all of the courses of a Master's programme, but did not do the Master's dissertation.

A postgraduate diploma typically represents 120 credits of postgraduate courses (whereas a full Master's degree is usually 180 credits)."
  • 2pac  (06.08.10 01:25:02) 
su an bahsettiginiz durumdayim. dersler bitti, tezi teslim edersem msc alacagim, etmezsem pgd. tahminime gore turkiye'deki karsiligi tezsiz yuksek lisans oluyor. ancak tr'de hepsi yuksek lisans olarak gectiginden direk yuksek lisans da diyebilirsin cunku anladigim kadariyla pgd'nin karsiligi yok. soran olursa da tezsiz yuksek lisans de, yeter.

okuluna gore degisebilir ancak kimi okul sizin de dediginiz gibi ucrete mukabil pgd'nin uzerine tez yaptirabiliyor daha sonra.

ayrica bu pgd wikipedia'da yazdigina gore ingiltere/irlanda gibi ulkelerde verilen bir derece sadece. diger ulkelerde yok.
  • fdegir  (06.08.10 10:18:33 ~ 10:20:49) 
diger ulkelerde de var..sadece adi pgd diye gecmiyor, atiyorum hollanda'da veya fransa'da veya italya'da master in X derecesi aldiginda bu msc olarak gecmez, bir cogu tezsiz yuksek lisanstir bunlarin.


  • 2pac  (06.08.10 12:40:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.