[]

Azerbaycanda üniversite okumak(özet: Rüşvet var mı?)

Azerbaycanda üniversite okumanın iyi ve kötü yanları nelerdir?
Aslında cevabı daha elzem olan soru, bu üniversitelerde rüşvetle ders geçme yada daha kötüsü rüşvet verilmediği için kalma gibi bi durum var mı? Bu aradığım, netten muadilini bulamadığım türden bir mesaj (hatta azeri üniversite grubunun üyelerine ardarda sordum diye facebooktan "uzaklaştırma" aldım :D)
Evet, yardım ederseniz sevinirim. Yarın tercih için son gün :D


 
Ondan önce okulun YÖK tarafından tanınıp tanınmadığını araştırın. Yoksa Türkiye'de lise mezunu sayılırsınız.


  • sourlemonade  (05.08.10 21:42:12) 
Araştırılabilecek şeylerin tamamını araştırdım neredeyse.(kılavuzda yer alan bölümlere denklik veriliyormuş) Şimdi deneyime dayalı bir bilgiye ihtiyacım var. Rüşvet durumunu öğrenememem halinde gitmeye cesaret edemem.


  • dream eater  (05.08.10 21:48:07) 
Ehehe, "alası var".


  • apc  (05.08.10 22:57:43) 
hmm... sağol o zaman :D


  • dream eater  (05.08.10 23:04:41) 
@apc, bu konudaki bilgin nerden geliyor sorabilirmiyim acaba? Az önce facebookta taciz ettiğim öğrencilerden biri duymadım görmedim dedi.. Kafam döndü valla biri yok diyo biri var diyo...


  • dream eater  (06.08.10 00:56:17) 
Çok yakın bi arkadaşım okuyor. Okulda o kadar değil de. Memuriyet, "azerbaycan da yaşam" kategorisinde epey bi dönüyor diyor. Polisti, sınır görevlisiydi, okuldaki memurdu vss.


  • serseri mayin  (06.08.10 04:08:52) 
"Azeri öğretim üyelerinin maaşları ne kadar?" sorusu kilit nokta oluyor.
Rüşveti para olarak düşünmeyin, bir arkadaşım: "Öğretim üyesinin evini boyattık, diiploma geldi." derdi.

  • apc  (06.08.10 11:53:24) 
hmm... sağolun arkadaşlar. Pek heveslenmiştim aslında Azerbaycan için ama gidip de kötü bir sürprizle karşılaşmaktan iyidir.
Teşekkür ederim ;)

  • dream eater  (06.08.10 12:13:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.