[]

Vücut geliştirme ve obezite hakkında

arkadaşlar, kilom 125 boy 1.77 yaş 19. arkadaşımda aynı yaşta. vücut geliştirmeye başladı.
hafif göbek var ondada. daha 2-3 hafta gitti ama ufakda olsa değişimler mevcut, somut örnek olunca inancım arttı iyice. şimdi bende kararsız kaldım. çalışıyorum ama masa başı bir işte. g.t göbek zaten salınmıştı ama iyice abarttım. eğer bende bu salona gitsem kilo verirmiyim. vücut geliştirme ile kilo verilirmi. kaslar gelişir, yapılır, yağlar şekil alır ama erimez diyen var, düzenli devam edersen illaki kilo verirsin diyenler var. iyice kafam karıştı. bu konuda ilgili arkadaşlar düşüncelerini belirtirse sevinirim.



 
Vücut geliştirme olayına girsen bile en az 25 kilo filan vermen lazım. Sen git bir spor salonuna zaten hocalar filan yönlendirir. Beslenmeni-çalışmanı ayarlarsın hedefine göre, istediğin gibi bir vücuda kavuşursun neticede, niye yapamayasın? Ha, öyle 2-3 haftada bişey olmaz tabi ama azimli olursan her şeyi yapabilirsin.


  • fortisvita  (05.08.10 21:32:16 ~ 21:33:38) 
kardeşim ben gittiğim salonda 7 ayda +100 kilodan 80 kiloya inen adamlar gördüm,bunda önemli olan düzenli devam etmek ve beslenme düzenini değiştirmek.
yağlar şekil almaz eritirsin kasların belirginleşmeye başlar,birde hemen sonuç bekleme bu biraz da sabır işidir sürekli aynada kendine bakıp işe yaramıyor mu acaba falan demek yanlış olur;
*ilk önce bir spor salonuna yazıl,orada ki hocalara durumunu anlat sana uygun bir program çıkarırlar;kardiyo ağırlıklı,hafif ağırlıklarla yapılan hareketler bir çalışma programı olur.
*ingilizcen iyiyse bodybuilding'in dönüşüm kısmında ki hikayeleri oku,adamlar nasıl başlamış,nasıl bir program uygulamış ne şekilde beslenmeye başlamış bir fikir edinirsin.
www.teenbodybuilding.com
  • sealth  (05.08.10 21:55:33) 
vg kilo vermek için en etkin yoldur. kardiyo şart değil. ama diyet şart.


  • arnold schwarzeneger  (05.08.10 22:36:24) 
bu kiloda önce bir kere öncelikle doktora gitmeniz lazım. kendi kafanızdan olmaz. bence önce bir endokrinoloji uzmanına gidip hormonlarınıza, 'leptin'inize falan baktırın. bu bmi değeriyle 'obez'siniz. enerji metobolizmanızda, hormonlarınızda, kolestrolünüzde problem yoksa doktor kontrolünde diyete ve spora başlayın. ve ağırdan alın.

ayrıca duyurucular herkese kafadan reçete vermeyi ne çok seviyor, ne zamandan beri spor hocaları tıbbi bir durumla ilgili bilgiye sahip?!
  • meriadoc  (06.08.10 01:24:08) 
düzenli devam edersen istedigin olur ama önce doktora gozukmek daha mantıklı olur. sonrasında iyi bi salona gidersin. açıkca soylemek gerekirse normale dönmek icin belki 50 kilo vermen lazım bununda çok düzenli olması gerekir saglıgından bir şey kaybetme.

yağlar şekil alır diyen kimse komik adammış öyle şey olmaz. bi şey şekil alıcaksa onlar kaslar olur :)
  • rurouni  (06.08.10 03:22:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.