[]

bir testi gönüllü olarak yerelleştiriyorum, nerede yayınlayabilirim?

www.bbc.co.uk adresindeki beyin cinsiyeti testi. profesyonel bir ekip tarafından hazırlanmış başarılı bir test. çok beğendim ve yaratıcılarına bu testi türkçe'ye kazandırmak istediğimi söyledim. üzerinde çalışabileceğim dosyaları, vs. gönderdiler. teşekkür ettiler, gayriciddi olmayan bir yerde yayınla, biz de buraya linkini koyarak destek oluruz dediler.

sorun şu ki, internet konusunda hiç deneyimim yok. açıkçası cebimden para da harcamak istemiyorum. bu iş nasıl halledilir? nerede yayınlanabilir?


 
gayet.net galiba, böyle testler anketler vb üstüneydi.


  • jesterdvine  (05.08.10 09:40:33) 
Ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa bunun Türkçe versiyonu var mıydı?

Bu arada bilen birisi olarak söylüyorum ki bu flashla yapılmış, değerlendirme algoritmasını filan programlamak uğraştırıcı olabilir. Ayrıca ingilizce yapılandırıldığı için özellikle yazılı kısımlar Türkçeye çevrildiğinde baya saçmalayabilir bu.
  • ataturkiye  (05.08.10 09:57:40) 
@jesterdivine:

gayet.net'ten bir kuple:
Kenan İmirzalıoğlu sizi beğenir mi... (730 kez çözüldü)
Sizin fantaziniz ne? (Erkeklere öz... (2.874 kez çözüldü)
Patron olabilir misiniz? (5.524 kez çözüldü)
Sizin fantaziniz ne? (Kadınlara öz... (12.399 kez çözüldü)
Sizin Aşk-ı Memnu finaliniz hangis... (16.209 kez çözüldü)
Sizi kiminle aldatıyor? (12.821 kez çözüldü)
Nasıl bir babanız var? (15.743 kez çözüldü)
Yatakta hangi hayvansınız? (34.800 kez çözüldü)
Hangi hayvansınız? (13.031 kez çözüldü)
Hangi Aşk-ı Memnu karakterisiniz? (75.050 kez çözüldü)
Ne kadar gıcık bir kadınsınız? (54.495 kez çözüldü)
Ne kadar gıcık bir erkeksiniz? (21.454 kez çözüldü)
Dişleriniz ne durumda? (8.864 kez çözüldü)
Hangi ağır abisiniz? (6.776 kez çözüldü)

şimdi ben bilimsel verilere dayanarak böyle karmaşık ve göreceli de olsa faydalı bir test geliştirsem, bu testlerin arasında durmasını istemezdim şahsen. başka bi yol bulmaya çalışacam yani.

@ataturkiye: türkçesi sanırım "official" olarak yok. olmayanına da rastlamadım, ama olsa zaten geliştiriciler bana türkçesi var derdi gibime geliyor. böyle bir konuda kendileriyle irtibata geçen ilk kişiymişim.

yıllardır benzer onlarca yazılımın, arayüzün yerelleştirilmesi projelerinde yer aldım. geliştiriciler de bana her türlü referansı ve kaynağı sundular. yani altından kalkamayacağım bir şey değil. yine de uyarıların için teşekkürler.
  • atesikus  (05.08.10 16:10:53) 
bir blog açıp kendin yayınlasan daha güzel olmaz mı?


  • frown  (06.08.10 10:25:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.