[]

Dizüstü bilgisayar pili ilk şarj süresi?

Selam galyalılar

Yeni laptop aldım ve bana bimeksteki yetkili içindeki pilin şarjını bitirdikten sonra 14 saat boyunca kapalı halde şarj edin dedi. Çevremdeki yeni laptop alan hiç bir arkadaşım bu uyarı duymamışlar ya da okumamışlar. Cep telefonu alındığında da aynı şeyi istiyorlarmış diye okudum internette. Bu kadar süre şarj etmek gerekli mi gerçekten pil ömrü için.


 
benim bildiğim ve çok sık duyduğum(telefonlar için) pili bitirip kapalı olarak 24 saat şarj etmek var.
sanırım laptoplardada aynı zihniyet lityum ion pil muhabbeti :)

evet gerekli fakat laptoplar genelde yüzde 80 güç kablosuyla kullanıldığı için ne olur ne biter ne kadar fayda eder bilemem.
ben kendi laptopumu aldığımdada 24 saat olayını yapmış ve sabırsızlıktan çatlamıştım.
hepte aklıma ya elektrik kesilirse çöpe mi atıcam bu pili fln diyede şeyler gelmişti :)
  • killerbee  (04.08.10 23:56:49 ~ 23:58:09) 
evet ilk dolumda var böyle bir şey. fakat ne yaparsanız yapın o pilin performansı gittikçe düşecek en fazla 2 yıl içinde tükenecektir. fakat siz yine de şarj edin. bir de pili tamamen bittikten sonra şarj edin, yani yarıda kalmasın sonuna kadar sömürün elektriği sonra şarj edin.


  • ocanal  (04.08.10 23:58:43) 
o pil bitecek agaaaa. ne yaparsan yap.hele hp yse 8 - 10 ayda bitecek. sen en iyisi sarj aletinin kablosuna dikkat et, bükülmesin falan. bantla gerekirse büküldügü yerlerden dimdik dursun.


  • molon labe  (05.08.10 00:47:00) 
gerekli.kapatın ve o süre boyunca hiç ellemeyin.


  • grgn  (05.08.10 01:23:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.