[]

Rehbersiz Çanakkale turu?

Velet kardeşim tutturdu Çanakkale'ye gidelim diye. Ancak, kendi başımıza nasıl gezecez?

Şöyle ki, Çanakkale terminalinde indik diyelim. Kardeşim şehitlikleri falan gezmek istiyormuş. Otobüsle mi gidiliyor? Nasıl gidecez o kadar yere kendi aracımız olmadan?

Ben yıllar önce gitmiştim; ama turla gittiğim için ulaşım problemi olmamıştı. Bi de her yer birbirine acayip uzak diye aklımda kalmış...

 
yolculuk istanbul'dan mı ? ona göre cevaplayayım


  • trocero  (04.08.10 17:01:04) 
cıks, bursa'dan.


  • black sabahat  (04.08.10 17:03:21) 
OK. Çanakkale terminalde inip iskeleye gidiyorsun. oradan ya eceabat'a, ya da kilitbahir'e motorla geçiyorsun. eceabat daha iyi. eceabatta iki yol var gidecek. birincisi abide. yanılmıyorsam minibüsler var abideye kadar. onlara binip abide de iniyorsun. orayı gezdikten sonra yürüyerek morto koyu üzerinden seddülbahire gidiyorsun. orada ilk çıkarma yapılan yerleri ve yahya çavuşu gezebilirsin. 5-6 kilometre yrüyüşten bahsediyorum. arada ulaşım var mı emin değilim. mesela bisikletlerinizi götürebilieseniz harika olur. bilahare seddülbahir'den yine minibüs ile alçıtepeye gidip salim mutlu'nun müzesini geziyorsunuz. oradan eğer varsa minibüsle direkt kabatepeye, yoksa eceabat üzerinden kabatepeye gidiyorsunuz. kabatepe tanıtım müzesini gezdikten sonra anzak koyuna veya 57.alay şehitliğine ve conk bayrına gidebilirsiniz.

dediğim gibi mesafeler uzun. bisiklet ile bir günde detaya girmeden gezilebilir. sabah 8.30'da eceabatta olursanız. akşam saat 18.00 gibi tekrar aynı yere dönebilirsiniz. veya orayı gezen tur otobüslerinden birine takılın. çoğu bedava tur olduğu için sizi de alabilirler belki. ya da mahalleden 18 kişi toplanıp bir minibüs tutun. sabah altı da yola çıkıp keyfinizce gezin. akşam da gece yarısına doğru tatlı bir yorgunlukla evinize ulaşırsınız.

tabii özel araç olunca tadından yenmiyor. o zaman size rota bile çıkarabilirim.
  • trocero  (04.08.10 17:18:21) 
diğer bir alternatif de eceabat ta ve merkezde müşteri toplamaya çalışan nispeten dandik turlar. bisiklet ve araç yoksa bu yol daha iyi gelebilir. zira öbür türlü zor.

bir de tavsiye, çanakkale ye gelmişken şehitlikleri kısa tutun. kardeşiniz kaç yaşında bilmiyorum ama içimden 16-17 demek geliyor. iyi bir kıyak çekip, güzel tatil yaptırabilirsiniz kardeşinize. epey gidilecek yer var sağda solda.
mesela karşıya geçmişken, yanınızda çadır da olması koşuluyla kabatepe orman kampına gidersiniz bir gecelik. süper bir denizi vardır ve adı üstünde orman kampı. hatta orayı zamanında öğrenciler falan keşfetseymiş olimpos olurmuş bence. istanbul a yakınlığından falan...

çok saptım.tatil işini düşünürseniz tekrar yazın. gidilecek yerleri yazarız.
  • jaaaccckkk  (04.08.10 18:30:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.