[]

bilgisayarın markasının bilgisayarın performansın da etkisi var mıdır ki?

şimdi bir pc ya da laptop var.
işlemci aynı(marka, hız, önbellek vs.) ramler aynı(mhz, hız, ddr falan).
ne biliyim işte her bir şeyi aynı. özellik ve "parçaların markası" olarak.
ama bi tanesi x markayken bir tanesi y marka.
eee bu bilgisayarlarda performans açısından ne gibi bir farklılık olabilir ki?
hadi laptop ta belki ısınma, kasa sağlamlığı falan çok ufak farklılıklar var diyelim.
e pc de hiç bir fark olması mümkün değil?

yanılıyor muyum?

 
içi aynı kasalar farklıysa gene ömür ve sağlıklı bilgisayar olması açısından fark var. sonra kasa öyle bi kasadır ki soğutması harikadır o zaman gene hız farkı olur.


  • madyb  (04.08.10 16:48:50) 
yanılmıyorsun da öyle iki tane bilgisayar bulmak da zor ama. illaki bir farklı parçası oluyor, o farklı parça da etkileyebiliyor. ha yok eğer bulduysan her bir parçası birebir kopya olan bilgisayar tabi ki performans farkı olmaz. tabi kasasının sağlamlığını ve mimarisini bir kenara koyarsak. ne bileyim mesela birisinde fan laptopın tam altındadır, diğerinde laptop'ın çevresine yayılmıştır o zaman etkiler.


  • ocanal  (04.08.10 16:55:42 ~ 16:57:31) 
eğer tüm parçalara kadar birebirse zaten firmalardan teki diğerine dava açacaktır. en az bios yazılımı farklıdır. bu da performansı aşırı derecede etkileri. bios sadece ilk açılışta değil baştan sona tüm giriş çıkış işlemlerinde kullanılır. ben de ilk başta protected mode a geçince elveda bios derdim ama yok öyle değilmiş :) Bunun haricinde anakart üzerindeki hatların uzunlukları bile performansı etkiler. kuzey köprüsünün konumu vs. gibi ayrıntılara da girebiliriz :)


  • yol gezer  (04.08.10 17:32:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.