[]

Ilkogretim Turkce Ogretmeni

Basliga ne yazacagimi cok kestiremedim de, sorum sudur. Erkek kardesim bir dershanede Turkce dersleri vermeye basladi. 4, 5, 6 ve 7. sinif ogrencileri varmis. Cocuklar cok simarik vs diye sizlandi gecenlerde, ben de derse onlari da dahil et mumkun oldugunca dedim ama bunu nasil yapabilir? Cocuklara turkce ogretmeyle ilgili bilgilere, aktivitelere nerden, nasil ulasabiliriz bilgisi olan var mi acaba? Kitap, netten bir seyler, nasil yonlendirsem biraderi?




 
Valla bir derse görsel birşeyler ve uygulama girdi mi daha ilgi çekici olur ve ders daha iyi öğrenilir. Türkçe öğretmenleri için interaktif eğitim cd'leri oluyor bir de.

Şu site de işe yarar belki:

www.turkcedersi.gen.tr
  • ermanen  (20.11.07 23:17:39) 
hediye versin, veletlet üstünde feci etkilidir. güzel bir anahtarlık, kalem, yanarlı dönerli şeyler...

ilkokulda "soruyu ilk çözen alacak bu hediyeyi" diye olaylara girerdi hocamız. koca sınıf yaramazlığı unutur hediye derdine ful konsantrasyon soruya odaklanırdı.

ayrıca her sınıfta bir kaç tane "piç" bulunur, herkesi gaza getiren onlardır. koca sınıf cesaretini bu öğrencilerden alır. onları dövmeden, sövmeden susturabilirse olay çözülür. en temizi arkadaşları gibi yaklaşıp size saygı duymalarını sağlamak olur.

ayrıca "buraya bir şeyler öğrenmeye gelenleri engelliyorsunuz" geyiğini de başarılı bir şekilde yapabilirse etkili olur.

ben şahsen öğretmenlik okumayı bırakmasam yaramaz veletleri ailelerine şikayet etmekle tehdit ederdim ilk aşamada. olmadı sınıfta ayar manyağı yapar utancından ağlatırdım. hehe sanırım öğretmen olmamam isabet olmuş :)
  • kimlanbu  (20.11.07 23:52:47) 
interaktif faaliyetler kabulünüzse meb sitesinin derinliklerinde bir sürü malzeme olmalı. son zamanlarda bilgisayar olayına falan epey ağırlık verilmeye başlandı.


  • can see  (21.11.07 16:08:56) 
www.edebiyatogretmeni.net

buraya da bakabilir, bilmeceler bulmacalar var, çocukların ilgisini çekebilir.
  • mentirosa  (21.11.07 18:23:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.