[]

usb güvenli kaldır işe yarıyor mu?

merhaba,
usb güvenli kaldır işe yarıyor mu? bozulmaları falan engelliyor mu?



 
işe yarıyormu, ne kadar yarıyor bilmiyorum da 3 yıldır kullandığım bir flash disk var güvenli kaldırı hiç kullanmadım hiç sıkıntı olmadı. hala taş gibi (maşallah diyin)


  • pposeidon_1  (03.08.10 08:59:57) 
kesinlikle kullanılmalı.


  • sadasti  (03.08.10 09:01:00) 
evet yarıyor.


  • bryan fury  (03.08.10 09:10:41) 
ne işe yarıyor desek, ben de cevap alsam.


  • ykyt  (03.08.10 09:16:11) 
bilgisayarı power tusuna basıp kapatmakla baslat-kapat demek gibi.


  • bryan fury  (03.08.10 09:21:07) 
elektriksel bir arıza olmasın diye yapılmıştır güvenli kaldır. ancak bir kullanılır iki kullanılır üçüncü de pıt diye çekilir usb. 5 senelik flash diskim var hala kullanılıyor. yani çok takılmamak lazım ancak güvenli olduğu kesin ama pat diye çekmenin de yüzde yüz güvensiz olması gibi bir durum yok.


  • BoxCarRacer  (03.08.10 09:23:42) 
sadece okuduysanız gerek yok. bunu usb güvenli kaldırı microsoft'ta test edem adam söyledi


  • compumaster  (03.08.10 09:29:55) 
güvenli kaldır aslında, yazma önbelleği açıksa gerekli. önbellek, kabaca yazma işlevini hızlandırmak için diske yazılacak bilgileri önce daha hızlı olan belleğe (ram) alıp, sonra yavaş yavaş diske yazdırır. yani siz kopyalama işleminin bittiğini sanırken aslında arka planda kopyalama işlemi devam etmektedir. eğer bu işlem her hangi bir nedenle kesintiye uğrarsa veri kaybı yaşanabileceği gibi, disk üzerinde fiziksel hataların oluşmasına da neden olabilir. usb diskler için varsayılan olarak önbelleğe yazma işlevi kapalı gelir ve verileriniz gerçek zamanlı olarak diske yazılır. bu nedenle yazma işleminin bittiğinden eminseniz diski güvenli kaldır seçeneğini kullanmadan çıkarabilirsiniz.
ancak, başta antivirüs ve arama, dizin oluşturma programları olmak üzere çeşitli yazılımların, disk üzerinde ufak boyutlarda dosyalar yazmak gibi adetleri olduğunu da unutmayın. her ne kadar çok düşük bir ihtimal de olsa, eğer verileriniz sizin için önemliyse, güvenli kaldır işlevini kullanmak yararlı olacaktır.

  • opteron  (03.08.10 09:59:11) 
flash bellekler için çok fazla bir önem arz etmiyor. ama usbden external hdd çalıştırıyorsanız mutlaka güvenli kaldırdan kapatmak gerek.


  • trinitrotoluen  (03.08.10 21:26:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.