[]

Dünya Edebiyatından Öykü Yazarları Soruyorum

selam, dünya edebiyatından öykü yazarları soruyorum. özellikle çağdaş yazarlardan önerebileceğiniz sıkı öykücüler kimler?

tabii, bildik adları sıralamayın lütfen. borges olsun raymond carver olsun veya italo calvino olsun, bildik adlar bunlar (e.a. poe veya çehov diyeni döverim). bana farklı bir ad söyleyebilecek kimse var mı?

bu arada kitaplarının türkçe çevirilerinin olmasına da gerek yok. ingilizcede yayımlanmış olmaları yeterli. amerikan edebiyatının başat türü olduğu için en fazla ondan bekliyorum.

 
öykücü degiller pek ama ince kitaplari öykü ya da kisa roman tadinda yumruk gibi metinler için
pek bi acayipler

peter handke ("solak kadin" basta)
agota kristof ("büyük defter, kanit, üçüncü yalan" üçlemesi)
  • agy  (03.08.10 02:03:43) 
neil gaiman
paul auster

  • turkish tekila  (03.08.10 03:07:02) 
rilke de büyük bir öykücü.

ayrıca çağdaş amerikan öykücüler için "amerika'nın yanık çocukları" adlı bir antoloji var everest bastı. ona bakabilirsin.
  • usuyitik  (03.08.10 03:31:08) 
selamlar, adam öykü takımım ve 100 adet civarında öykü antolojimle size yardım edebileceğimi dü$ünüyorum. Aynı zamanda 30 farklı o. henry kitabım da var.

(size tavsiyem o. henry'dir. klasik oldu belki ama yazmadan edemedim.)

bunların dı$ında muhtelif yazarların öykü kitaplarından da var. var oğlu var. bitmez.

notos öykü yeni sayısı için gerekli entryyi girdim bu arada.

görü$mek üzere.
  • robinbook  (03.08.10 03:42:41 ~ 08.10.10 02:19:31) 
(bkz: william saroyan)
kısa öyküleri de güzeldir.

  • marikaki  (03.08.10 16:26:10) 
jack london.


  • migelo  (04.08.10 00:38:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.