[]

Laptop ekranının kırılması (capsli)

Fotoğrafta da göreceğiniz üzere leptabımın ekranı incecik bir kablonun dayanıklılığına bağlı. Nasıl bu hale getirebildim, sormayın... Bilgisayarı sadece internet için kullanıyorum. Yeni bilgisayara para vermek istemiyorum, sonuna kadar kullanacam bunu. Ekranı hiç kapatmıyorum kablo kopmasın diye.

1) Hiç umudum yok ama böyle bi şeyin tamiri olur mu?
2) Tamiri yoksa ne yapıyım? Bant tutmuyor. Aklına bi fikir gelen var mı?

Sevgiler...

 
teknik servis annesinin nikahını beraberinde ister hiç yanaşma. japon falan sür madem hiç kapatmıyorsan.


  • angelofdeath  (01.08.10 12:49:38) 
L demir yapabilirsin/yaptırabilirsin


  • Bigvocate  (01.08.10 12:56:32) 
kesinlikle kendi yapabileceğin bir şey yok (teknik destek laman lazım ,demirci falan filan). Bantla da yapıştırsan, japonlada tuttursan gerilim altında tekrar aynı yerden kırılacaktır. Ancak aynı model, çöp olmuş bir laptopun ekran kasasını kullanabilirsin. Bazen benzer modellerde uyabiliyor. Tanıdık bir bilgisayarcı arkadaşın varsa konuşmanı öneririm.

Kablolar konusuna gelince :D merak etme o kablolar ekrana görüntüyü taşıyan kablolar değil. Büyük ihtimal ya ekran topraklama kablosudur ya da wireless anten falan (belki mikrofon bile olabilir). ekran kabloları diğer bacakta :D

Not: En kısa zamanda çaresine bakmanı öneririm. Çünkü diğer tutma yeri artık tek başına taşıyor ekranı . yakın bir zaman içinde kendini bırakacaktır ve ekranı sabit tutmakta zorlanacaksın.
  • janavarorion  (01.08.10 13:01:19 ~ 13:02:21) 
Söküp bakmak lazım kırılan parça duruyosa bişeyler yapılabilir hangi şehir?

bide markası ne?

o kablolar wireless anten kabloları olsa gerek :D
  • disturbed  (01.08.10 13:03:13 ~ 13:04:26) 
bigvocate'in dediği gibi L demir yapıyorlar onlara. bir bilgisayar tamircisine git onlar yönlendirir seni.


  • ayiadam  (01.08.10 13:07:28) 
istanbul'da çalışan, lakin şu an kastamonu'da bulunan biriyim. 1 ay sonra istanbul'a geliyorum.

bu arada model acer travelmate 2420. ne biliyim yazıyım dedim.
  • sezercik yavrum benim  (01.08.10 13:59:03) 
onu kasa olarak kullan al bi 2.el monitör dizüstü yerde sabit dursun hiç dokunma ona. aynısını bana da olmuştu ben öyle yaptım.

edit: hatta biryerde ekranı koparıp atıp sadece alt kısmını kullananı görmüştüm.
  • cagdassalur  (01.08.10 14:34:51 ~ 14:35:32) 
Benim alıma da sabitlemeye dair bir çözüm geldi.
Öncelikle büyük ev eşyasının (buzdolabı-çamaşır ya da bulaşık mak. gibi)kutularından çıkan bir köpük ambalaj desteği(hani küçükkene duvara sürtüp kar yağdırırdık ya:) bulman lazım.

sonra o köpüğü laptopunu içine alacak şekilde şekillendirebilirsen, ya da bu konuda maharetli birinden yardım alırsan, ekran ve gövde sabitlenir, sorun çözülür. Madem hiç kapatmıyorsun, böylelikle mobil olarak yerini değiştirebileceğin bir masaüstü bilgisayarın olmuş olur...
  • trawmatolog  (01.08.10 17:35:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.