[]

modern fizikk

selam alejandrolarr
demin bi duyurudan aklıma geldi
bana modern fizikle ilgili, uzay-karadelikler, şu ışık hızı-izafiyet işte ne biliyim teslayla ilgili kitaplar belgeseller, ne önerirsiniz?
ama çok karışık olmasın, çok basitte olmasın
böyle biraz genel kültür edinmek istiyorum, bu konularla ilgili konuşabilecek kadar mantığını öğreniyim, he?

editt: 0 değilim az çok bişeyler biliyorum bu arada..

 
duyrunu okuyunca aklıma (bkz: donnie darko) geldi,, izlemediysen izle.. orda bi de referans olabilecek bi kitaptan bahsediliyordu..


ashamed edit: (bkz: #2948865)

ama gene de film süper
  • bunch of  (31.07.10 21:14:07 ~ 21:21:42) 
stephen hawking - zamanın kısa tarihi / a brief history of time bahsettiğiniz konularda bir genel kültür sağlayabilir size. ama bir popüler kültür kitabı olduğu için bahsettiği konuları derinlemesine açıklamak gibi bir iddiası yoktur.


  • cern de cayci olmak vardi  (31.07.10 21:16:17) 
evrenin zerafeti (the elegant universe)

sicim teorisi uzerine bir kitap. daha sonra belgeseli de cevrildi.
  • murdoc  (31.07.10 21:29:48) 
kablo tv ye abone olup gece kuşağında natianol geographic izlesen 1 ay boyunca, bu tarz konular hakkında, hiç durmadan, bilen bir kişi ile 3-5 saat sohbet edebilirsin :D

ya da abone olmadan direk biryerlerden de indirebilirsin.
  • janavarorion  (31.07.10 22:00:12) 
tesla'nın hayatı için tesla master of lightning belgeselini indirebilirsin, torrentten bulunuyor, türkçe alt yazısı da mevcut.


  • fractalkisi  (01.08.10 10:44:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.