[]

kuru fasülye pilav

canım çekti evde malzeme de var ama tariflere bakıyorum hep önceki geceden bekletin filan diyolla. yok mu şöyle ha deyince olacak bir yolu? anneye anlatır gibi değil de bekara anlatır gibi anlatın bu sefer.




 
önceden bekletmek istemiyorsan marketlerde haşlanmış fasulye var. onlarla bekletmene gerek kalmadan yapabilirsin. pilav için pirinci de 30 dakika bekletsen yeter tuzlu sıcak suda.


  • ayiadam  (31.07.10 16:20:20) 
çıkabilecek durumda değilim maalesef.


  • sarper361  (31.07.10 16:35:01) 
ben de hiç akşamdan ıslatmam fasulyeyi.2-3 saat kadar ılık suda kalması yeterli oluyor.fasulyelerin küçükse daha iyi olur tabi.suda beklettikten sonra direkt tencereye aktar fasulyeleri.üzerini 6-7 parmak geçecek kadar suyla pişir.yarım piştikten sonra(çok pişmesin sakın lapa oluyor sosu da aktarıp pişirince tekrar)altını kapa.ayrı bi tavada bi soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavur,istersen bi tane de sivri biber koy içine seviyorsan,sonra fasulye miktarına göre salça ekle ki tahminen 1 yemek kaşığı yeterli olacaktır bir kişilikse fasulye miktarın.sonra da soyup minik minik doğradığın 1 domatesi ekle salçalı soğanlı sosun üzerine.pul biber,hafif karabiber koy sosuna.sonra da yarı pişmiş fasulyelerin üstine boca et ve tekrar soslu haliyle pişirmeye başla fasulyeleri.he tuzunu da tamayı unutma tabi.piştikten sonra istersen hafif bi kekik atabilirsin içine.afiyet olsun..


  • lorin  (31.07.10 16:44:20 ~ 16:49:20) 
Fasulyenin üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ve biraz tuz ilave et, kapağı açık kaynat. 2-3 dakika sonra da tencerenin kapağını kapat, ateşi söndür, öyle beklet 3-4 saat. Böylece ıslatmış olman gerekmez.

Kurufasulye yapmanın tarifini de mi istiyorsun onu anlamadım ama istiyorsan ben şöyle yapıyorum:

(fasulyelere muamele yaptıktan sonradan itibaren alıyorum)

Fasulyeleri bekletmiştin ya, işte yumuşar gibi olunca yani 3-4 saat sonra o tencereyi tekrar ocağa koy, altını acıcık aç ve bırak kendi suyunda pişsin ve yumuşamaya devam etsin. Baktın fasulyeler tüm suyu çekti, accık daha su ekle. kaynar su eklesen iyi olur ama eklemesezsen de küsmem.

Başka bi tencerede de istediğin boyutta doğradığın ve istediğin miktarda soğanı zeytinyağıyla birlikte kaşıkla karıştırarak kavur. Canın istiyosa domates rendele, yok kolaya kaçayım diyosan salça falan ekle. Acı seviyosan sivri biber doğra.Bunları da ekle soğanlara. Salça kullanacaksan accık su eklemeyi unutma, domatesi direkt kullanacaksan onun suyu yeter zati.Bunlar pişince (yani işte soğanlar renk değiştirdiyse, içerik suyu emdiyse falan filan), fasulyeleri de ekle, karıştır tabi. 5-10 dakka falan bunları accık açık ateşte pişir.

Bitti gitti. Tuzu muzu da ayarlarsın artıkın. Pilav tarifi de vercek miydik?
  • endless dream  (31.07.10 16:53:18) 
düdüklü tencerede hallet olayı kuru fasülye açısından. barbunya kuru fasülye nohut türü şeyleri ağzı açık tencerede 2 parmak geçecek suyla kaynatman pek mümkün değil gibi.. saatler sürer bi yandan kettle la su eklersin falan. en azından bana öyle oldu.


  • 8kobe8  (31.07.10 17:59:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.