[]

Hollanda-Amsterdambilirler

sorum size. daha önce de sormuştum, Amsterdam'da neresi gezilir diye. denilen bazı yerleri gezdim Anna Frank'ın evini, Van Gogh müzesini vs. kanalda tekne turu da ok. e başka nereyi gezeceğim, bilemedim? rehber falan da tutmuyoruz. harita üzerinden yeri belirleyip geziyoruz işte. Neresi vardır "gezmesen çok şey kaybedersin" cümlesini kurduracak? Ayrıca, manzara falan derdinde de değilim, sanat düşkünüyüm, müzeseverim.

bi de, bu şehirde modern sanatlar müzesi yok mu yahu? bulamadım ben?


 
en.wikipedia.org

buraya gittin mi ya da o yazdığın yerler buranın değişik bir adı mıdır bilmiyorum. Amsterdam'a hiç gitmedim zaten ancak senelerdir bu müzeye gidip night watch'ı görmek aklımdadır. sen de gör istersen.
  • hewit  (31.07.10 01:02:04) 
Kilise ve özellikle sinagogları es geçme derim. bir de bence gezilecek yer diye birşey yok, çek spor ayakkabını kaybol, (bkz: ben yaptım:).
Santrale çok yakın D&R tadında bir yer war ama devasa birşey, her katına bir konsept yapmışlar, mesela ben gittiğimde bir kat envai çeşit balığı muhteva eden akvaryumlarla doluydu. Diğer katta Dalai Lama anmasından dolayı mum ve tütsülerle doluydu ws. Bence bi bak.

  • suriel  (31.07.10 09:43:33) 
coffeshopları atlamışısn dostum :-) Leidseplein, "buldog" meşhurlarndır..


  • lupelius  (31.07.10 10:24:35) 
"Amsterdam'ı avcumun içi gibi bilirim..."

Arkanı Central Station'a ver, düm düz yürü. Bir meydana geleceksin, karşında Madam Tussauds müzesini göreceksin, keyifli bir yer, bir dene, ünlülerin mumyaları var.

Sonra soluna 90 derece dön, dikili taşa doğru git, oradan solunda bir sokak olacak. Gir o sokağa, ilerle. Bir dükkanda camekana asılmış kondomlar var, fotoğraf çektir. devam et, sağında bir kilise göreceksin. Kiliseye doğru yönel, önünde ufak bir heykel var "belle" yazar üzerinde, fotoğraf çektir. Belle'ye göre sol taraftaki sokağa gir, ilerlerken göreceksin sağda dar bir sokak var. Gir oraya Allah'ına şükret bu güzelleri yarattığı için. 20 dakikas 50 euro bu arada, pazarlık et, Türküm deme. Yalnız sokakta çok kalma havalandırma kötü olduğundan esrar çekmiş gibi oluyorsun.
Neyse sen o sokağın diğer tarafından çık, köprüden geç, ileriki caddeye sap. bu caddede casa rosso filan var, büyük bir bina ayılı filan. Gitmişken o sinemanın önünde kel ve top sakallı bir genç var ona selamımı söyle "yeah ejelukeyşın" de o anlar. (ciddiyim)
O caddede casa rosso'nun karşısında old bilmem ne diye bir pub var, onun yanındaki sokağa gir, o sokak da görülmesi lazım, ilk pencerede macaristanlı bir kız var, 40 euro'du, bir bak derim.
İşte buraya Red Light diyorlar, gitmeyi düşünürsen böyle. Çok fazla Türk var; salağın teki arkadaşına bir kızı "Bu benim ilk aşkım bak" diye gösteriyordu, falan filan.

Neyse hayırlı yolculuklar, patates de ye. French fries deme alınıyorlar, holland fries de.
  • apc  (31.07.10 10:36:17) 
torture museum ve sex museum. leidseplein civarlarindaydilar diye hatirliyorum.
muzeleri anlatmislar surda:
www.amsterdam.info
  • pyro clustic flow  (31.07.10 10:55:58) 
nemo vardı bilim müzesi. yanında da evsizlerin yaptığı replika bi gemi vardı herhalde. central stationdan yayan gidilebilir.


  • her kuyuya tas atan deli  (31.07.10 23:15:24) 
@apc, bayan bir kişi de soru sorabilir ekşi duyuruda. ve belirli işler için 20 euro vermesi gerekmez falan ne bileyim. güzel ihtimaller bunlar.


  • lovemyself  (31.07.10 23:48:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.