[]

reset atan bilgisayar

bikac gundur $oyle bir problemle kar$ila$iyorum; pc 5-6 saat acik kaldiktan sonra 10 dakikada bi felan resetliyo kendini. sanki reset tu$una basilmi$ gibi cat die kapatip aciyor. gecen sene 15 liraya everest marka bi power almi$tim ondan $upheleniyorum. problem ba$ka ne olabilir akliniza neler geldi. problem power da ise ucuz ve saglam bir marka onerebilir misiniz?




 
everest? sistem özelliklerini yazsaydın yetip yetmeyeceğine bakardık.

diğer olasıklarlar:
*kasa havalandırması yetersiz. kapak açık olarak deneyin. düzelirse kasaya fan takın.

*cpu üzerindeki fan yerinden oynamış. termal pastayı temizleyin,yenisini sürün, fanı temizleyin, yeniden monte edin.

diye gider bu.
  • can see  (19.11.07 17:49:23) 
kasam zaten hep acik halde duruyor tek kapagi kapali sadece o da anakartin arka tarafina denk geliyo fanin cpu ramlevs.. oldugu kapak daima acik.

power in ustunde aynen $oyle yaziyor; everest switching power supply - model: atx-450 w

board: asus p5pe-vm
islemci: p4 3.2
ramler: 2x512 ddr
ek bilgi: gecen gun ekran kartinin fanini cikartmi$tim cok ses yapiyor diye. o sebep olmu$ta olabilir. fansiz kullaniyorum bi suredir.

bu ne demek $imdi ? power supply, kamil power ise onu kalitelisiyle degi$tirmem yeterli olacak mi ?
  • maresalx  (19.11.07 18:06:37) 
yanlıs bilmiyorsam kapagı acık kullanmak o kada iyi birşey değil. ee bide fansız ekran kartı mı calıstırılır yav :) adamlar boşuna mı takmış


  • sourlemonade  (19.11.07 18:19:33) 
ekran kartinin fan pervanesinin 8 tane kolu var bunlardan biri kirilmi$. donerken yalpaliyor ve igrenc bi ses cikariyor. yrn inip yeni fan alicaktim zaten :) ama hazir el atmi$ken power supply de almalimiyim ? sizce asil sorun ne olabilir.


  • maresalx  (19.11.07 18:56:54) 
power supply'a her zaman için ihtiyacın var. sorun ortadan kalkarsa erteleyebilirsin ama 80 dolar falan para artırdığında şöyle 600w falan al bir tane hayat boyu kullan. derdinin p.supply'dan olmadığını bil sonraki sorunlarda.
--
ekran kartı fanını sökmek de buna benzer sorunlar çıkarabilir. aslında reset olmamalı ama siyah ekrana düşmeliydi sanki. ek. kartı fanını takmayı dene bence bir.

everest pek kaliteli olmayan power supply'ları ile bilinen bir marka. üzerinde yazan değer gerçek değerin altında olabilir (büyük olasılık) bu da sistemin ihtiyacını karşılamzsa gene reset olabilir.

yeni powerdan önce ekran kartı fanını tak. cpu termal pastayı yenile. termal pastayı bir kere kullanacaksın, tanıdık birinden bul. en son olarak kasa havalandırman kötü. fireball com ya da net diye bir adres var overclock malzemeleri satan oradan 10 dolarlık performanslı bir kasa fanı al.
  • can see  (19.11.07 18:57:51) 
zaten gerekli acıklamalar yapımlıs ama bir iki şey de soylemek istedim.

reset atma problemleri daha cok power dan kaynaklanır ankca fansız ekran kartı kullanmaı pek tavsiye etmem.eger ki fanların yeterli ise kapakları acman bi şey ifade etmez sıcak yaz gunleri acayım da kullanayım dedigimde buyuk bir performans dusuklugu yaşamıştım bir seferinde. fanlar yetersiz ise idareten gecerli bir uygulama olabilir. öyle işte:)
  • rurouni  (20.11.07 00:39:01) 
ben 1 seneyi askin suredir kasanin yan kapagi acik sekilde kullaniyorum :) performans namina bir dusukluk yasamadim sadece okuz gibi ses yapiyor, ama kasayi da kapatamiyorum kapattigimda icerisi cehenneme donuyor zira kasa fanlari falan allahlik durumda.

---
beni gecelim sizin sorununuza gelince;
buyuk ihtimal ekran karti bir sure sonra sicakliktan oturu yamuluyordur. fani varsa fansiz calistirilan ekran karti olmeye mahkumdur. eger fani taktiginiz halde duzelmezse kesinlikle p.suppdandir. alirken fsp gibi kaliteli bir sey alin. gercek 400-450 W sizin bilgisayariniza yetecektir. 600 lukler cok pahali zira.
  • entrapmen  (20.11.07 01:06:51) 
kasa kapağım yok. bir kaç sene önce kayboldu(!?) yani bilgisayarın buf olmaz bu yüzden. ama ses problem tabi.


  • can see  (20.11.07 04:46:50) 
ekran kartinin ne oldugunu yazmamissin ama 450 wattlik bir power supply 7 serisi nvidialar ve esleniklerine yeter yazdigin konfigde. ekran kartini fansiz kullaniyosun da oyun oynarken falan fazla isinmadan dolayi yavaslama yapmiyo mu nasi ismis o oyle? bence reset sorunu ekran karti isinmasina da bagli olabilir, sen once bi ekran kartina fan tak, olmazsa power supply' i degistir. islemci isiniyo dicem ama kapak acikmis ona pek ihtimal yok bence.


  • jupiterianvibe  (20.11.07 08:46:29) 
$imdi gidip bir ekran karti icin fan iki tanede kasa fani alicam + fsp ya da aopen power supply alicam. dediginiz gibi sirayla denedikten sonra sonucu yazarim buraya. once ekran kartinin fanini takiyorum. bu arada ekran karti "palit gf fx5500 256mb"


  • maresalx  (20.11.07 09:30:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.