[]

nükleer atıkları yok etmece

nükleer bir reaktör var elimizde. işte bunun için uranyum lazım. sora uranyumun bir kısmı atık oluyor ve gömülüyor ya yer altına geniş önelmlerle.

heh işte soru bruada geliyor, o nükleer atıklar gömülmese de mesela trençlerden ya da aktif volkanlardan falan aşşağıya atılsa ne olur? ya da yapılıyor mudur böyle bir şey?


 
aktif volkana atılınca ne olmasını beklıyosunuz ki ?
ya puskurtulen dumanla bırlıkte havaya karıssa radyoaktıf atıklar yayılmaz mı? bana pek mantıklı gelmedi ... ulkenın tepesınde radyoaktıf atıklarında ıcınde bulundugu bır kul bulutu sanırım konunun uzmanlarına da gelmemıs olacak kı genelde KURSUN kablara konularak gomuyorlar..

  • kennym  (30.07.10 19:20:22) 
mordor'a atmak lazım bu uranyumları hep, yoksa o başka bişeymiydi.. hımm...


  • fractalkisi  (30.07.10 19:30:58) 
aslında yok etmek yerine onları da kullanma yönünde çalışmalar yapılıyor. özellikle nükleer tıp bunlarla ilgileniyor.


  • mc delta t  (30.07.10 19:31:09) 
Sonuçta uranyumun belli bir yarılanma süresi var. Dediğiniz yöntem uygulanırsa ve olur da volkan herhangi bir nedenden dolayı faliyete geçerse, yer yüzüne serpinti olarak yayılır.ayrıca uranyumun erime sıcaklığının 1800°C olduğunu düşünürsek (volkanlar yaklaşık 900-1200°C) erime gibi bir durumda olası değil.

öncelikle en mantıklı yöntem ; eriyik cam(seramik) ile karıştırılan uranyum, dev cam külçeler haline getirilip yerin yaklaşık 1500 altına gömülüp üstlerinin mühürlenmesi olacaktır. zaten bu yöntem sonucu birkaç yüz yıl içinde yarılanarak radyo aktifliğini büyük ölçüde kaybedip zararsız diyebileceğimiz hale gelecektir.
başka bir yöntemde kararlı hale dönüştürme yöntemidir. fakat onun da kendine göre zorlukları vardır. (bu nedenle uygulanamamaktadır)
  • janavarorion  (30.07.10 19:42:37) 
sağ olun arkadaşlar. ayrıca mordor önerisi gayet mantıklı.


  • cedric tweedledee  (30.07.10 19:50:52) 
Bence uzaya fırlatsınlar roketle. Süper teknik. Nasıl olsa sonsuz


  • serafettinn  (30.07.10 22:07:30) 
genelde camlaştırılıyor. cama dönüştüklerinde radyoaktif olmuyorlar fakat eğer cam kırılırsa kırıldığı yerden radyasyon sızıntısı olur. Yani alıp eve pimapen yapamazsın ama başka bir şekilde çok kalın cam olarak kullanılabilir belki.


  • darkredanger  (31.07.10 18:17:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.