(3)
İnşaat Müh. okuyan arkadaşlar yardım
(bkz: #19826872) bu entryde bahsi geçen olayın açıklaması ne olabilir?Yağmurun ıslattığı bir beton üzerindeki yüklerin de etkisiyle çökebilir mi? (Olay karşı dairemizde meydana gelmiş. Aynı moloz yığınları bizim dairemizin tepesinde de olduğu için korkuyoruz)En üst kata uygulanan çatı betonu normald
(bkz:
#19826872) bu entryde bahsi geçen olayın açıklaması ne olabilir?
Yağmurun ıslattığı bir beton üzerindeki yüklerin de etkisiyle çökebilir mi? (Olay karşı dairemizde meydana gelmiş. Aynı moloz yığınları bizim dairemizin tepesinde de olduğu için korkuyoruz)
En üst kata uygulanan çatı betonu normalde ara katlara göre daha mı ince olmakta?
Teşekkürler,
0
şimdi şöyle suyun betonla alıp veremediği yok hatta beton yeni sertleşirken ıslatılması (kür denir bu işleme) gerekir ki daha güçlü olsun. ama betonda çatlaklar varsa oradan sızıp donatıyı paslandırmak suretiyle döşemenin dayanımını azaltabilir.
tanık olduğunuz olaya gelince muhtemelen zımbalama denilen şeye maruz kalmış olabilirsiniz. döşeme üstünde yük olmayacağı için gayet de mantıklı olarak ince yapılmıştır ve üstünde böyle bir yük beklenmemiştir. bu yüzden de yükü kaldıramayıp komple aşağı inmiş olabilir. tabi bu dediğim şey yanlış dizayndır. malzemeden çalma sözkonusuysa zaten hayatınız pamuk ipliğine bağlı.
sizin daireye birşey olur mu olmaz mı söylemek güç açıkçası. projede binanın taşıması beklenen yüklere ve bu hesaplanan yüklere projenin ve uygulamanın uygunluğuna göre değişiyor.
0
hesaplamalarda alınan yükler doğruyu söylemek gerekirse o hayvani istiflenmeye göre yapılmaz. yani çok cin bir mühendis yapmadıysa-ki sanmıyorum, bu döşeme eksik yükler altında incelenmiştir.(bunu yeni yapılmış bir bina ise söylüyorum eski ise hesabı bile yapılmamış olabilir:) sizin bina da aynı kooperatifin binasıysa aşırı doldurulmamasına dikkat edin derim çünkü 2 aynı binanın farklı hesaplanması gibi bir durum olmamıştır. ama farklı binalarsa aynı durumun olup olamayacağını sadece yapan mühendis bilebilir. Dediğim gibi bu türkiye mühendislik şartlarında siz aşırı ağır yüklerle doldurulmamasına özen gösterin..
0
çok teşekkür ederim cevaplar için.
bina nişantaşı'nda yaklaşık 40-50 yıllık bir bina.
olay 2 yıl önce aynı binada karşı dairede meydana gelmiş. bizim tarafta da 13 torba moloz yığını daha olduğu söyleniyor. ev sahibiyle görüşüp bunları da attırmak gerekiyor sanırım.
0