[]

Adres Değişikliği Bildirimi Cezası

2009 yılında ailecek başka bir eve transfer olduğumuzda, nası olsa bi kaç ay sonra tekrar ev değiştireceğim için mıhtardan naklimi yaptırmadım.

geçen ay evlenip mutlu yuvama taşındıktan sonra, bugün hazır kimlikleri değiştirmeye gittiğimizde ikametimize de güncelleyeyim dediğimde nüfustaki arkadaşlar 329 liralık bir ceza çıkardı karşıma ve bende küfrede küfrede ödedim.

ancak bugün türlü türlü google araştırmalarımda konuyla ilgili bir kaç ufak haber dışında hiç bir şey bulamadım doğru düzgün? şu memlekette bu gerizekalı cezaya bi ben mi denk geldim?

bi de 329 lira ceza nedir anasını satiim? o ceza tutarını belirleyen çok saygıdeğer hukukçu arkadaşa sokakta arabayla çarpsam, güzide adalet sistemimiz bu kadar ödetmez heralde? nedir bu işin aslı? itiraz etmek gibi bir durum olabilir mi?

 
adres değişikliği için gittiğinizde (ne zaman gittiğiniz önemli değil) o ayın herhangi bir faturasını alıp gittiğinizde bu cezayı yemiyorsunuz. ben bunu nereden öğrendim cezayı yazacak olan hanım abladan:) yani siz şerefsize denk gelmişsiniz maalesef...


  • wanksta  (28.07.10 15:29:06) 
o ay derken? başvuruda bulunduğum ay mı? yoksa taşındığım ay mı?


  • murdock  (28.07.10 16:14:33) 
gitmeden eve gelen son faturalardan biri hangi ay oldugu fark etmez. yeter ki yeni olsun..


  • wanksta  (28.07.10 16:32:16) 
ben zaten en yeni faturayla gittim ?
yalnız şöyle bir durum var. benim eski eve taşınan şahıs kendi kaydını oraya aldırınca ben açığa düşmüşüm? bu sebeple sistem otomatik ceza çıkartıyor dendi?

  • murdock  (28.07.10 16:36:59) 
doğru demişler , eger tasındıgınız eve yenı gelen kısı kayıt yaptırmamıs olsa yada ev bı sure bos dursa ceza yemezdınız..

bız de yedık cezayı ve odememe konusunda ısrarlıyım.. yanı elımden geldıgınce odemeyecegım.. af bekleyenlerden oldum su genc yasımda.. yenı gelende yememıs ıcmemıs muhtarlıga kosmus zaten cıns mıdır nedır.. sıldırmıs gul gıbı kaydımızı..
  • kennym  (28.07.10 21:07:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.