[]

Universite tercihiyle ilgili tavsiye ariyorum.

Merhabalar, bu sene universite sinavina girdim ve iyi de bir puan yaptim cok sukur. TM ogrencisiyim ve isletme okumak istiyorum. Istanbul'da oturmaktayim. Cok resmi oldu ama puanim soyle;

Y-TM-1 puanim 466, siram da 12750.

Istanbul, Marmara gibi devlet unviersitelerinin puanlarina yetiyor rahat rahat ama oralar hakkinda arastirmalarim pek olumlu olmadi. Ozeller devletten iyi oldu diyorlar artik. Dusunduklerim arasinda %25 burslu koc, sabanci veya %50 burslu bilkent var.

Ailem istanbul'dan gitmemi istemiyor, sabanci'da okursam yine yurtta kalirim gerci de bilkent'e ankaraya gitmemi istemiyorlar. Bilkent burslu 9000Tl senelik oluyor ve fiyat acisindan da cok uygun ama sabanci daha iyidir diyenler var. sabanciya gitmek icin arada o kadar fark odenmesi bana cok koyuyor aslinda. Ailem bir sekilde hallederiz orasini dusunme deseler de benim icime oturuyor. Yerimde olsaniz ne yapardiniz? cok kafam karismis durumda. Hadi koc son tercih de, sabanci mi bilkent %50 burslu mu. Cok kafam karisik, cok.

 
bildiğim kadarıyla istanbul ingilizce işletmeye rahat rahat falan yetmiyor, ama gidebilirsen ona git.

giremessin buraya demiyorum, fifty fifty biyer gibi senin için burası, bi şansını dene bence, iyidir.

ek olarak: ''özeller devletten iyi oldu diyolar artık'' :O güzel kardeşim 3 gün kalmaya pansiyon seçmiyosun, kendin düşün, doğru düşün.
  • deeperdown  (28.07.10 13:08:09 ~ 13:09:51) 
valla ben 4 yılda 50 milyar verip işletme okumazdım.

ona o akdar para verceğine 4 sene normal marmarada almanca falan bile okusan daha iyi.yani cok abartılcak bi yanı yok.zaten istanbulda okul ve iş olunca bi çok artı artı avantajın var türkiyenin ekonomi merkezi istanbul olduu için.

düzgün bi okula git, merkezi yerde olsun kendini başka sekilde geliştir.yüksek lisansa yatırırsın o parayı.lisansa vermeye gerek yok. yada 50 milyara ben senn yerinde olsam yurt dısıana giderim yaz ayları daha iyi. bir sürü program var.

hani dersen "arkadasım para bok bende, giderim ankarada okurum poarayı da veririm, üstüne de yurtdısınada giderim" eyvallah.

ama dieğr türlü istanbuldan ayrılma, ingilizce oku, üniversitedeyken calıs, işletme ile ilgili bi yerlerde calıs, yurtdısna git, ehliyet al,...gerisi faso fiso.

sabancıya da gelince,valla gelrisen zor giderin cok uzak be:D
  • raki masasinin degismez adami  (28.07.10 13:38:00) 
bide o elli miları karı kıza versen 4 sene sonunda daha mutlu olursun. yaz bunu bak:)


  • raki masasinin degismez adami  (28.07.10 14:16:29) 
yahu bu özeller artık devletten daha iyi oldu yalanlarnı kim söylüyor bilmiyorum ancak sabancı ve koçu saymaz isek özellerin daha iyi olduğu falan yalandır. bir çok soruya aynı cevabı kopy paste yaptım ancak gene ufaktan özet geçeyim. devlette iyi sayılabilecek bir üniversiteye girebilecekken asla ve asla özele gitmek gibi bir salaklık (bakın bastıra basstıra söylüyorum SALAKLIK) yapmayın. gittiğiniz vakıf üniversitelerinden tek mezun olan siz olmayacaksınız bunu unutmayın, vakıf üniversiteleri düzgün tiplerin yanı sıra bol bol da salak ve ukala tip mezun eder, bu tipler ile aynı kefene konacaksınız gene unutmayın. ankarada iyi sayılabilecek bir devlet üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışyorum, ankaradaki özel üniversitelerin fakülte birincileri bile kabul edilmilyorlar bizim okulun yüksek lisansınaa, özel mesaj atın size isim isim başvuranları ve hangi özel okullarda birinci olduklarını ve nasıl mülakat puanları kırılaraak yedeğe atıldıklarını tek tek gösteririm.

belki içlerinde çok düzgün adamlar vardır ancak unutmayın özel okullara karşı her zaman bir önyargı mevcuttur çünkü çalışmayan ukala ve sadece baba parası sayesinde mezunlarda bu okullardan çıkar belli bir süre sonra bu tipler ile aynı kefeye konmaya başlarsınız.biliyorum gene bana kızan olacak ancak bizim üniversitenin bir çok hocası aynı zamanda part time özel okullarda ders veriyorlar, üzgünüm ama özel okul öğrencileri hakkındaki konuşmalarını duyunca ben bile üzülüyorum (ki belli bir süre vakıf üniversitesinde de çalıştım ve gördüklerimden tiksindim diyebilirim).

Neyse konuyu uzatmayayım; sonuç itibari ile iyi sayılabilecek bir devlet üniversitesinde okumak varken giidip bir vakıf üniversitesinde okursanız puanınıza, alın terinize ve en önemlisi kendinize yazık edersiniz.
  • bir zamanlar cocuktum  (28.07.10 16:25:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.