[]

mojo ne yahu

hakikaten özet olarak nedir bu mojo ?? mojo ne lan ?




 
beyoğlu'nda bir mekan.


  • i ve been mistreated  (28.07.10 09:12:44 ~ 09:12:54) 
  • sir gawain  (28.07.10 09:46:39) 
Voodoo ile alakalı bir şey ama nedir açıkçası tam bimiyorum. Bir türü olabilir, salladım.


  • dungangadunganga  (28.07.10 10:13:46 ~ 10:15:01) 
Bar olanının dışında aslen büyü, işte ne bileyim iyi şans için kullanılan muskamsı şeyler, incik boncuk, iyi şans getirdiğine inanılan bir totem falan gibi bir şey demek. Ancak zaman içerisinde anlamı evrilmiş İngilizce'de. İnsanlardaki cazibeyi, alımlılığı anlatan bir tabir haline gelmiş. Seksapeli, özgüveni, hatta kelimenin evrildiği anlamından hareketle, karşı cinsin üzerinde etki yaratmasını sağlayan büyüyü anlatır. Mojo kelimesi genelde -özellikle insanın alkollü falan olduğu zamanlarda :)- insanın kendini ileri derecede öz güvenli ve seksi hissetmesi durumunu anlatır. Örneklendirmek gerekirse:

I got my mojo working tonight but it doesn't seem to work on you.

Meali: Bu akşam mojom iş başında ama sana işlemiyor sanki :p

Bol mojo'lu günler :-)
  • natura horror vacui  (28.07.10 10:40:56 ~ 10:41:37) 
buraya bir melek mi düşmüş?


  • radikalherif  (28.07.10 11:34:37) 
mojo, vudu (veya gavurların yazışıyla voodoo)ya benzeyen bir büyü olan bir hudu (hoodoo diye yazıyor bu gavurlar bunu da) büyüsü türü. mojo temelde bir aşk büyüsü. ancak vudunun aksine hudular kara büyü olmadığı için mojo da bir kara büyü değil.

bunun dışında mojonun aşk büyüsü anlamından ötürü karizma, şeytan tüyü, cinsel çekicilik anlamında deyim olarak da kullanıyorlar.
  • microfiction  (28.07.10 15:44:22) 
world of warcraft'larda trollerin kullandığı iksir gibi bir şeyin adı aynı zamanda


  • tilion  (28.07.10 21:04:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.