Giriş
(5)

Dolandırıcılık

krang
Selamlar.Babamı 105.000 TL çarpmış birisi. Bankadan arıyorum deyip mobil bankacılığından işlem yaptırmış. Detayları anlatmayı beceremiyor, bir şeyler onaylamış mı bilmiyor ama myp alienware mi öyle bir yerden, 10.899 RON gibi bir para ile alışveriş yapılmış. Hemen kart ve hesap bloke edildi ama para
Selamlar.

Babamı 105.000 TL çarpmış birisi. Bankadan arıyorum deyip mobil bankacılığından işlem yaptırmış. Detayları anlatmayı beceremiyor, bir şeyler onaylamış mı bilmiyor ama myp alienware mi öyle bir yerden, 10.899 RON gibi bir para ile alışveriş yapılmış. Hemen kart ve hesap bloke edildi ama para havuzda bir yerde duruyor mudur, geri alma şansımız var mıdır hatayı yapan, onay veren biz olsak bile? Bankaya gitmiş, düzgün bilgi vermemişler, hesapları bloke ettiğiniz için 10 Ekim'e kadar beklememiz lâzım gibi bir şeyler söylemiş bankacı. Dolandırıcının aradığı telefon numarası belli, savcılığa da gidilecek ama bir şey çıkacağını sanmıyorum. Ne yapmak gerek, parayı geri alma imkânımız olur mu acaba?
0
krang
(1 saat)
Savcılıktan bir şey çıkmaz sanmıyorum. Kredi kartından işlem yapıldıysa para işi çözülür.
0
jackyr
(1 saat)
(bkz: chargeback) ile paranizi geri alirsiniz.
0
baldur2
(60 dk)
2d işlem ise bankadan parayı harcama itirazında bulunarak alabilirsiniz belki.
3d guvenlı ödemeyle yapılmışsa sorunu çözmek daha imkansız hale gelir diye biliyorum .
0
diyecevaplandı
(41 dk)
3d denemişler, sms gelmiş onay şifresi. Adama şifreyi söyledi mi söylemedi mi bilemiyoruz. Başvurmadığı hâlde Wings kart çıkarmışlar, onun üzerinden çekmişler parayı da. Konuyu doğru düzgün anlatamıyor ki.
0
🌸krang
(33 dk)
cumadan pazartesiye "iban mağdurları" adı altındaki eldenciler arasında 25 hesap gezen paralar oluyor. yine de derhal suç duyurusunda bulunun.
0
yap desem yapmazsin he
(26 dk)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.