Giriş
(3)

Siyasi görüşünüz nedir?

mikahakkinen
Kendimi solcu olarak tanımlarken, son yıllarda Türkiyede solculuğun anlamsız olduğunu düşünmekteyim. Ben orta sınıftan biri olarak toplumun alt gelirlilerini savunurken, onların kendi hakları için bir şey yapmayıp, kapitalist düzene karşı çıkmadıkları gerçeğini gördüm. Babam eski solculardan, ben so
Kendimi solcu olarak tanımlarken, son yıllarda Türkiyede solculuğun anlamsız olduğunu düşünmekteyim. Ben orta sınıftan biri olarak toplumun alt gelirlilerini savunurken, onların kendi hakları için bir şey yapmayıp, kapitalist düzene karşı çıkmadıkları gerçeğini gördüm.
Babam eski solculardan, ben sosyal demokratım dediğimde sosyalistin demokratı olmaz sen tatlı su solcusumusun dediğini bilirim. Türkiyedeki bu siyasi kavram karmaşası düşünüldüğünde kendimizi Türk sosyalisti gibi mi tanımlamamız lazım anlamlandıramadım.

Sizin kendi siyasi görüşünüz nedir?
📊 Siyasi görüşün ne?
-1
mikahakkinen
(2 saat)
Politika dunyada artik her yerde kamusal bir diskur olmaktan cikti. Turkiye'den ornek vermek gerekirse bu kadar gocmen sizce hangi politika sayiki ile getirildi? Veya sizce Ocalanla baris yapmak hangi politika kurami dikkate alinarak yurutulmustur? Dunyada da benzer ornekler var. Gecmis etiketlerle degil de politika hatta aksiyon bazli bakilmasi daha uygun olacagini dusunuyorum.
+1
osssy
(1 saat)
sabahları gözümü açıyorum, abd, rumlar, ermeniler, ruslar, yahudiler, almanlar, fransızlar ve diğerlerinin yedikleri bokları görüp vatan sana canım feda diyorum. sonra anayasa, tck, tmk, cmk ve ilgili mevzuatın yarattığı sorunlarla memleket haberlerine denk geliyorum, diyorum bu devletin 17. defa yıkıldığı günü görmek inşallah bizlere nasip olur ya rabbi.
-1
Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
(1 saat)
ben kendimi illa sağcı solcu diye bi yere koyma ihtiyacı hissetmiyorum açıkçası. bazı konularda sosyal demokrat düşünüyorum bazı konularda daha liberal kalıyorum. zaten türkiyede sağ sol kavramlarının içi de baya karıştı bence herkes başka bi şey anlıyor.
bir de fakir olan solcu olur zengin olan sağcı olur gibi düz bi denklem yok. insanların dini, ailesi, yetiştiği çevre hayattan beklentisi vs hepsi etkiliyor. o yüzden ben artık insanların kendine ne dediğinden çok neyi savunduğuna bakıyorum. illa bi isim koyacaksam sosyal demokrata yakınım derim ama ona da dört elle sarılmıyorum.
+2
goodz
(29 dk)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.