Giriş
(3)

Bağlama aldım kendi kendime öğrenmek istiyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir?

rojhat
Merhabalar,35 yaşındayım. Başlangıç seviyesinin bir tık üstünde, uygun fiyatlı bir bağlama aldım kendime. Biraz uğraşmak, zamanla bir şeyler çalabilmek istiyorum.Kursa gitmek konusunda şu an pek motivasyonum yok. Evde kendi kendime, internetten videolar izleyerek öğrenmeyi düşünüyorum. Fakat nereden
Merhabalar,

35 yaşındayım. Başlangıç seviyesinin bir tık üstünde, uygun fiyatlı bir bağlama aldım kendime. Biraz uğraşmak, zamanla bir şeyler çalabilmek istiyorum.

Kursa gitmek konusunda şu an pek motivasyonum yok. Evde kendi kendime, internetten videolar izleyerek öğrenmeyi düşünüyorum. Fakat nereden başlayacağım, nasıl ilerlemem gerektiği ve yanlış bir şeyler öğrenip sonradan düzeltmek zorunda kalmaktan biraz çekiniyorum.

Bağlama çalmayı bilen ya da daha önce kendi kendine bağlama öğrenmiş olanlar varsa, tecrübelerini ve tavsiyelerini paylaşabilir mi? Özellikle başlangıçta nelere dikkat etmeliyim, neleri yapmam veya yapmamam gerekir? Takip edebileceğim YouTube kanalı, video serisi veya başka bir kaynak öneriniz varsa onları da duymak isterim.

Şimdiden teşekkürler, selamlar.
0
rojhat
(1 saat)
Ben kendim öğrendim. Bir tane özel hoca tuttum. Şunu yap diye 7 notayı peşpeşe vurdu. Yap dedi yapamadım. Bak şöyle dedi. Yine yapamadım. Adam öyle bir üstüme geldi ki, kendimi salak gibi hissettim. Bugünlük ders bitti dedim. Kalktım eve gittim. Sonra ilk iki notayı bastım. Oldukça bir ilaveyle on dakika içinde olayı çözdüm. Seni hoca yapanın diye telefon ettim adama.
O yıllarda youtube falan pek yoktu. Şimdi her şey var. Bir tane bağlama akort uygulaması edin. Tuner diye de adlandırılıyor olabilir. Kendi akordunu yap. İki nota ile başla. Oldukça bir ilave et.
Tüm numara parmak egzersizinde. Her gün belli bir süre çalışman lazım.
Islık çalabiliyorsan her müzik aletini çalarsın.

Caddelerde Rüzgar ın basit notalarıyla başla. O hallolunca Karahisar Kalesi'ne geçersin. :)
0
Mirket
(52 dk)
parmak egzersizleri şart. youtube da onlarca video var çok güzel anlatmışlar. bu parmak egzersizlerini uygulayacağın küçük şarkıları da öğretiyorlar bir yandan sıkılmıyorsun sadece egzersizle.
kendi başına bunlardan bağımsız öğrenmeye kalkma yanlış parmak alışkanlığı başına bela olur.
düzgün çalan birinden temel bir iki konuda destek alıp başlangıç seviyesinde tutuş, vuruş nota basma parmak hareketleri sonrası kulak meselesi.
akortsuz çalma akort yapmayı öğren ya da alet al dediği gibi mirketin. yoksa çaldığın müzik aletine küsersin.
0
erty_ksk
(31 dk)
Bu dediğim tüm aletlerde geçerli: Zor parçalarda gözünüz varsa hocayla başlayıp tekniği doğru oturtsanız iyi olur. Yanlış oturmuş tekniği düzeltmek çok zor. Kendimi eğlendireyim diyorsanız Youtube derya deniz. Gayet bir şeyler çalacak seviyeye gelirsiniz.
0
cosmicstring
(5 dk)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.