(8)
Kahramanmaraş depremi öncesi deprem tatbikatı
Hatırlıyor musunuz büyük depremden önce ülke genelinde sms ler atılmıştı şu saatte telefonlarınıza bildirim / sms falan gelecek, örnek mesajdır korkmayın vs. diye.Ülke genelinde yapılmıştı.O zamanlardan biraz sonra da deprem olmuştu.Sizce devlet biliyordu da en fazla böyle mi önlem alabildi yoksa ta
Hatırlıyor musunuz büyük depremden önce ülke genelinde sms ler atılmıştı şu saatte telefonlarınıza bildirim / sms falan gelecek, örnek mesajdır korkmayın vs. diye.
Ülke genelinde yapılmıştı.
O zamanlardan biraz sonra da deprem olmuştu.
Sizce devlet biliyordu da en fazla böyle mi önlem alabildi yoksa tamamen tesadüf mü oldu?
-7
O depremin geleceğini konuyla ilgili herkes biliyordu. Naci görür depremden önce uyarmış. Hatta yanlış hatırlamıyorsam iyi parti bu konuda5 6 ay önceden iki tane deprem bekleniyor diye basın açıklaması bile yapmıştı.
www.sozcu.com.tr Ama ben yine de o tatbikatın tesadüf olduğuna inanıyorum. Deprem ülkesiyiz her an bi yerde deprem olabilir. Bugün tatbikat yapsak yarın deprem olmayacağının garantisi yok. Denk gelebilir yani.
+2
muharrem ince anlattiydi uzun uzun,
tabi dalga geceni çok oldu,
hak vereni yok.
0
Depremler o kadar nokta atisi tarihi belirlenebilen doga olaylari degil. Bir periyotlari var evet ama kesin tarih no
0
@üğpoıuy, hocam zaten maraşta sms atıldı demedim, ülke genelinde yapıldı dedim.
yani nokta atışı olmasa da sismik hareketlerinden bölgesi ve zaman aralığı daraltılabilir gayet.
amacım bir komplo teorisi falan da değil yani sadece normalde yapılmayan bir şeyin yapılıp da bu kadar hemen üzerine gelmesi tuhaf geldi aklıma gelince, sorayım dedim.
0
🌸
ananiyimioguz
(
22.08.26)
1. derece deprem bölgesi olduğunu ilkokul çocukları bile biliyordu. patlamaya hazır bir yerdi işte.
depremden önce düzenli böyle şeyler yapılıyordu.
devlet sms bildirim vs işini girdiyse bunu deprem olacak diye değil, ihaleyle birilerini zengin edecek diye yapmıştır.
depremde dayımı teyzemi kuzenlerimi yakın arkadaşlarımı akrabalarımı her şeyimi kaybettim. destek yerine kendilerini zengin etmeye devam edip yalandan gündemlerle gerçeğe perde çekiyorlar.
muharrem ya da iyi parti diyenler olmuş, onlar iktidar kadar katil zaten.
+1
herkes biliyordu, pek cok bilim insani, siyasetci vs. de cesitli zamanlarda gundeme getirmisti, fakat hukumet takmadi, bu kadar basit.
0
26 senedir günde 3 defa 'Büyük İstanbul Depremi' diyen adamlar, arada sırada değişiklik olsun diye başka yerleri de telaffuz etti diye 'Herkes biliyordu.' demek çok doğru bir yaklaşım olmaz.
Komplo teorisine gerek yok.
Tesadüf idi.
-2
Depremi saniyelerden daha öncesine kadar tahmin edebilen bir sistem henüz yok. Aktif fay olan her yerde tedbir alınmalıdır. Türkiye'nin çoğu deprem bölgesi o yüzden herkes her an deprem olacağını düşünerek tedbirini alarak yaşamalıdır.
0